Sports Βusiness

Τα νέα γηπεδικά «στολίδια» στην εποχή του κορωνοϊού

Τα νέα γηπεδικά «στολίδια» στην εποχή του κορωνοϊού
Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε σημαντικές καθυστερήσεις σε νέα πρότζεκτ γηπέδων, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τις ομάδες να δημιουργούν ποδοσφαιρικούς «ναούς» για τους οπαδούς τους.
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί ο κορωνοϊός να καθυστέρησε την ολοκλήρωση σημαντικών γηπεδικών πρότζεκτ, αλλά οι ομάδες δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τα κορυφαία πρωταθλήματα. Πάμε να απολαύσουμε τα νέα γήπεδα στην Covid εποχή:

Ρεάλ Μαδρίτης

Bernabeu1.jpg

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετακόμισε στο προπονητικό της κέντρο για τους εντός έδρας αγώνες, έτσι ώστε να επιταχύνει την αναδιαμόρφωση του Σαντιάγο Μπερναμπέου. Οι εργασίες συμπεριλαμβάνουν ένα εστιατόριο, ένα μουσείο του συλλόγου, ένα καζίνο, ειδικό χώρο για περιήγηση, καταστήματα και 360 οθόνες. Το συνολικό κόστος ανακαίνισης θα φτάσει τα 575 εκ. ευρώ. Οι Μαδριλένοι επέστρεψαν στην έδρα τους έπειτα από 560 μέρες στο νικηφόρο αγώνα απέναντι στη Θέλτα με 5-2.

Μπρέντφορντ

Brentford.jpg

«Μικρό αλλά με τέλεια διαμόρφωση», ήταν η περιγραφή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Μπρέντφορντ Τζον Βάρνεϊ, για το νέο γήπεδο της ομάδας. Το Community Stadium της Μπρέντφορντ χωράει 17.250 θεατές και το κόστος του έφτασε τα 83 εκ. ευρώ. Μάλιστα έγινε το πρώτο γήπεδο που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Φράιμπουργκ

Freiburg.jpg
Το νέο γήπεδο της Φράιμπουργκ έχει χωρητικότητα 34.000 θέσεων και ο προγραμματισμός ήταν η ομάδα να μετακομίσει κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020/21. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις, με τη Φράιμπουργκ να επαναπροσδιορίζει τη λειτουργία του νέου γηπέδου στην αγωνιστική περίοδο 2021/22. Το Europa-Park Stadion αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για πρώτη φορά στην αναμέτρηση Φράιμπουργκ-Λειψία στις 16 Οκτώβρη.

Μίλαν και Ίντερ


Τη στήριξη της JP Morgan και της Goldman Sachs έχουν η Μίλαν και η Ίντερ για την κατασκευή ενός γηπέδου 60.000 θέσεων. Το πρότζεκτ αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις καθώς ο δήμαρχος του Μιλάνου ζήτησε διευκρινήσεις για την οικονομική κατάσταση της Ίντερ. Ο λόγος ήταν πως ο ιδιοκτήτης της Ίντερ και ιδρυτής της Suning Holding, Ζανγκ Ζιντόνγκ, ήθελε να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου λόγω οικονομικών δυσκολιών που προκλήθηκαν από την πανδημία. Το πλάνο χρηματοδότησης του γηπέδου και της αναδιαμόρφωσης της γύρω περιοχής υπολογίζεται στο 1 δις ευρώ.
Τα δύο πρότζεκτ που έχουν προταθεί ονομάζονται «The Cathedral» και «The Rings of Milano», ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως το Σαν Σίρο αναμένεται να φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2026. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχέδια από των δύο πρότζεκτ:

milan_1.jpg

Milan1_2.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέσος όρος ηλικίας των γηπέδων της Serie A είναι 69 έτη, δηλαδή ο δεύτερος υψηλότερος μετά τα 77 έτη των γηπέδων της Premier League. Στην Ιταλία υπάρχει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Για παράδειγμα το υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας αποφάσισε πως το Αρτέμιο Φράνκι της Φιορεντίνα απαγορεύεται να κατεδαφιστεί ή να αναδιαμορφωθεί λόγω του ιστορικού στάτους που έχει.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0