Sports Βusiness

Espai Barca: Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται να αποφασιστεί η οριστική υλοποίηση ή η διακοπή του project

Espai Barca: Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται να αποφασιστεί η οριστική υλοποίηση ή η διακοπή του project

Σε… σίριαλ μετατρέπεται η πρόταση ολικής αναδόμησης των γηπέδων της Μπαρτσελόνα που είχε προταθεί το 2014.

Σχετικά Άρθρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας είναι αυτό που θα κρίνει αν τελικά θα ολοκληρωθεί το Espai Barca, που είχε υπερψηφιστεί από τα μέλη της ομάδας τον Απρίλιο του 2014 (υπό την προεδρία του Μπαρτομέου). Οι Καταλανικές αρχές έχουν στα χέρια τους καταγγελίες από ενώσεις της Ομοσπονδίας των κατοίκων της Βαρκελώνης που αιτούνται τη διακοπή του προγράμματος.

Ο… πόλεμος επιχειρημάτων των δύο πλευρών συνεχίζεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε δικαστές που θα αποφασίσουν την τελική έκβαση της υπόθεσης έχουν ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη τους συνάντηση. Όπως ενημέρωσε το Δικαστήριο της Καταλονίας, η οριστική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Το αρχικό πλάνο του Espai Barca είχε προϋπολογισμό 700 εκ. δολάρια και περιελάμβανε μεταξύ άλλων την αναδιαμόρφωση του Camp Nou, ένα «νέο» Palau Blaugrana χωρητικότητας 10.000 θέσεων και τη δημιουργία παγοδρομίου. To project θα ήταν έτοιμο μέσα στο 2021 και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιούνταν μέχρι το 2024. Πλέον, η υλοποίηση του τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ το συνολικό του κόστος -αν τελικά εγκριθεί- αναμένεται να ξεπεράσει το 1.5 δισεκατομμύριο.

Μπορεί το κόστος του Espai Barca να έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο η αναδόμηση των γηπέδων της Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιθανό -μακροπρόθεσμα- να τονώσει το ταμείο της ομάδας, αφού τα «νέα» Camp Nou και Palau Blaugrana αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για μελλοντικούς χορηγούς.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0