Sports Βusiness

Ντόρτμουντ: Δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή ο Μάλεν – Το Top-6 των... 171,5 εκατομμυρίων

Ντόρτμουντ: Δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή ο Μάλεν – Το Top-6 των... 171,5 εκατομμυρίων
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ξέρει μόνο να πουλάει καλά, αλλά και να αγοράζει!
Σχετικά Άρθρα

Είναι γνωστό πως η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει εισπράξει από το μεταγραφικό παζάρι τα τελευταία χρόνια, πάνω από 347 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η BVB έχει μάθει να δαπανά και αντίστοιχα ποσά, πραγματοποιώντας έξυπνες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της.

Με αφορμή τη μεταγραφή του Μάλεν, το «BN Sports» καταγράφει τις 6 ακριβότερες αγορές της γερμανικής ομάδας, η οποία κοστίζουν συνολικά περί τα 171,5 εκατομμύρια ευρώ!

1. Ματς Χούμελ (30.5 εκατομμύρια ευρώ από την Μπάγερν Μονάχου)

Το δρομολόγιο Μόναχο-Βεστφαλία είναι... σύνηθες για τον Ματς Χούμελς, καθώς ο 32χρονος στόπερ το κάνει από το 2003. «Έχτισε» την καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους», έπαιξε ξανά για τους Βαυαρούς και εν τέλει κατέληξε πάλι στο «Signal Iduna Park» το 2019 (σ.σ. παραμένει εκεί ως σήμερα), αποτελώντας μάλιστα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου με 30,5 εκατομμύρια ευρώ!

2. Ντόνιελ Μάλεν (30 εκατομμύρια ευρώ από την Αϊντχόφεν)

Η μεταγραφή του Ντόνιελ Μάλεν ανακοινώθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου από την Ντόρτμουντ και αποτελεί τη δεύτερη ακριβότερη του συλλόγου. Ο 22χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ένταντι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ από την Αϊντχόφεν, μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν που πραγματοποίησε.

Σημείωσε, δηλαδή, 27 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε 45 αγώνες όλων των διοργανώσεων, ενώ έδωσε και ακόμα δύο ασίστ στο Euro 2020.

shurlle.jpg

3. Αντρέ Σίρλε (30 εκατομμύρια ευρώ από την Βόλφμσπουργκ)

Τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Βεστφαλών είναι ο πλέον αποσυρμένος, Αντρέ Σίρλε. Η Ντόρτμουντ ξόδεψε το ίδιο ποσό με τον Μάλεν (σ.σ. 30 εκατομμύρια ευρώ) για να τον αποκτήσει από την Βόλφσμπουργκ τον Ιούλιο του 2016.

Στα χρόνια που αγωνίστηκε για την BVB κατέγραψε συνολικά 51 συμμετοχές, 8 γκολ και 10 ασίστ σε συνολικά 2.832'.

4. Αμπντού Ντιαλό (28 εκατομμύρια ευρώ από τη Μάιντζ)

Περί τα 28 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Ντόρτμουντ η μεταγραφή του 25χρονου σέντερ μπακ, Αμπντού Ντιαλό. Οι Γερμανοί πλήρωσαν το συγκεκριμένο ποσό στην Μάιντζ το 2018, με τον Γάλλο να γίνεται η τέταρτη ακριβότερη μεταγραφή τους.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα τον πούλησαν με 32 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

diallo-dortmund.jpeg

5. Χένρικ Μκιταριάν (27,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ο Χένρικ Μικιταριάν δεν είναι άγνωστος στο ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς έχει περάσει από μεγάλα πρωταθλήματα και σπουδαίους συλλόγους. Ο 32χρονος Αρμένιος πριν γίνει ποδοσφαιριστής των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Ρόμα, βρέθηκε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η BVB -το καλοκαίρι του 2013- πλήρωσε 27,5 εκατομμύρια ευρώ την Σαχτάρ Ντόνετσκ, για να τον κάνει δικό της, με τον Μικιταριάν να μένει στη Βεστφαλία για τρία χρόνια.

hazard.jpg

6. Τοργκάν Αζάρ (25,5 εκατομμύρια ευρώ από την Γκλάντμπαχ)

Τελευταίος στη λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ο Τόργκαν Αζάρ, αδελφός του Έντεν. Μετά το πέρασμα του από Τσέλσι και Γκλάντμπαχ, ο 28χρονος μέσος κατέληξε από την τελευταία να γίνει κάτοικος «Signal Iduna Park», όπου αγωνίζεται ως σήμερα.

Η Ντόρτμουντ πλήρωσε περί τα 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0