Sports Βusiness

LeBron James: Ο πρώτος Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος αθλητής ομαδικού σπορ

LeBron James: Ο πρώτος Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος αθλητής ομαδικού σπορ

Ο LeBron James πρόκειται να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής, ομαδικών αθλημάτων, που η περιουσία του θα σπάσει το «φράγμα» του ενός δισεκατομμυρίου!

Ως γνωστόν ο «Βασιλιάς» ασχολείται αρκετά χρόνια με το να επενδύει επιχειρηματικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσει και την ζωή μετά την μπασκετική του καριέρα.

Είναι επίσης γνωστό πως και ο Michael Jordan έχει ξεπεράσει αυτό το φράγμα του συγκεκριμένου ποσού, αλλά με την διαφορά του ότι δεν βρισκόταν στη ενεργό δράση.

Σε μια συνέντευξη του ο «King»,το 2014, είχε αναφέρει πως στόχος του είναι να καταφέρει να ακουμπήσει 10ψήφιο χρηματικό αριθμό περιουσίας και πως αν ποτέ το πετύχει, θα νιώσει εκστασιασμένος!

Η στιγμή αυτή φαίνεται πως… κοντοζυγώνει, καθώς σύμφωνα με Αμερικανικά δημοσιεύματα, ο σούπερ σταρ των LA Lakers, αναμένεται να λάβει μέσα στο επόμενο ημερολογιακό έτος έως και 95,4 εκατομμύρια δολάρια από την ομάδα του Λος Άντζελες. Σε αυτά προσθέστε 64 εκατομμύρια από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες, δηλαδή συμφωνίες με χορηγούς, διαφημίσεις, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων με το όνομά του. Κάπως έτσι λοιπόν, τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα του μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν, υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

FORBES-LeBron-James-Billionaire-1200x640.jpg

Με αυτό το επίτευγμα ο LeBron θα συγκαταλεχθεί στην ίδια κατηγορία με τους Tiger Woods (παίκτης γκολφ), Floyd Mayweather (μποξέρ), Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (ποδοσφαιριστές). Οι συγκεκριμένοι εντάσσονται στην κατηγορία των αθλητών με απολαβές άνω τον 100 εκατομμυρίων σε ένα έτος.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως, τη σεζόν 2016-17 ήταν η μοναδική χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας στο μπάσκετ, που ο James είχε τον υψηλότερο μισθό στο ΝΒΑ.

Για τη σεζόν 2020-21 οι τέσσερις που συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών είναι:

Stephen Curry - Golden State Warriors 74.4 εκατομμύρια δολάρια.
Kevin Durant - Brooklyn Nets, 65.2 εκατομμύρια δολάρια.
Russell Westbrook - Washington Wizards, 58.1 εκατομμύρια δολάρια.
James Harden – Brooklyn Nets, 50 εκατομμύρια δολάρια.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0