Sports Βusiness

Nike: Διέψευσε τα προγνώστηκα παρουσιάζοντας κέρδη 12.3 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο

Nike: Διέψευσε τα προγνώστηκα παρουσιάζοντας κέρδη 12.3 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο

Μοναδική επιτυχία για τη Nike που ανακοίνωσε ιστορικά έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή κερδοφορία εμφάνισε η κορυφαία εταιρία αθλητικής ένδυσης σε μία χρονική περίοδο που δεν υπήρχαν και οι… ευνοϊκότεροι οιωνοί. Η Nike παρουσίασε έσοδα ύψους 12.3 δισ. δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο σημειώνοντας συνολική αύξηση κατά 96% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του τελευταίου έτους.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Αμερικανίδα γυμναστήρια με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία, Simon Biles, άφησε τη Nike για την Athleta, εταιρία που σχεδιάζει ρούχα αποκλειστικά για γυναίκες. Επιπλέον, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια διεκόπη και η συνεργασία που είχε με την επωνυμία του Kobe Bryant.

Με αυτά τα δεδομένα, η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη που προέκυπτε από τη Wall Street υπολόγιζε έσοδα που θα έφταναν μέχρι και τα 11.8 δισ. Ωστόσο, η Nike ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, με τα συνολικά της ετήσια έσοδα να αγγίζουν τα 44.5 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Οι διαδικτυακές αγορές γέμισαν τα ταμεία της με 3 δισ. δολάρια, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της και κατά 41% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2020. Η Βόρεια Αμερική συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της με υπερδιπλάσιες πωλήσεις αξίας 5.38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Nike δέχτηκε σφοδρό μποϊκοτάζ στην Κίνα μετά τις κατηγορίες για κακομεταχείριση εργαζομένων της στην περιοχή της Xinjiang. Παρόλα αυτά, έμεινε ανεπηρέαστη εμφανίζοντας ξανά αυξήσεις της τάξεις του 17% με έσοδα που έφτασαν τα 1.98 δισ. δολάρια.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0