Sports Βusiness

Παρί Σεν Ζερμέν: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ ανοίγοντας κατάστημα στο Los Angeles! (video)

Παρί Σεν Ζερμέν: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ ανοίγοντας κατάστημα στο Los Angeles! (video)
Ο γαλλικός σύλλογος γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα ποδοσφαίρου που έχει μόνιμο κατάστημα λιανικής στη Βόρεια Αμερική.
Οι Γάλλοι γίγαντες της Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) αποφάσισαν να συνεργαστούν με τα αθλητικά είδη Fanatics για να ανοίξουν ένα μόνιμο, αυτόνομο κατάστημα λιανικής στις ΗΠΑ, το οποίο σύμφωνα με το κλαμπ είναι και το πρώτο για μια ευρωπαϊκή ομάδα ποδοσφαίρου.

Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο Westfield Century City Mall στο Los Angeles, θα λειτουργεί από τη Lids, την εταιρεία λιανικής που ανήκει στην Fanatics. Οι θαυμαστές που θα επισκέπτονται την τοποθεσία θα μπορούν να επιλέξουν από μια ολοκληρωμένη ποικιλία επίσημων προϊόντων του κλαμπ, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων Nike και Jordan Brand, συλλογές μόδας και σχέδια της Παρί εμπνευσμένα από το Los Angeles που θα διατίθενται αποκλειστικά στη νέα τοποθεσία.

E2UI3NwWQAQUk2b.jpg

Το νέο κατάστημα είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της PSG και της Fanatics με τις δυο τους να κλείνουν μια δεκαετή συμφωνία online εμπορίου, κατασκευής και αδειοδότησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο του 2020. Το κατάστημα στο LA αναμένεται να είναι ένα από τα πολλά νέα καταστήματα της Παρί που θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του συλλόγου με την Fanatics.

Εκτός από τη συμφωνία της με την Fanatics, οι προσπάθειες της Παρί να αναπτύξει το εμπορικό σήμα της στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν μια συμφωνία με την Nike's Jordan Brand για την παραγωγή του τρίτου κιτ του συλλόγου, το οποίο έχει εμφανιστεί στο UEFA Champions League και στη Ligue 1. Την σεζόν 2021-2022, το λογότυπο Jumpman θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κιτ της ομάδας σε εγχώριο διαγωνισμό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα ενδυμασίας με την επωνυμία Jordan σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους Αμερικανούς καταναλωτές.



Επιπλέον, ο σύλλογος έχει τώρα 14 λέσχες θαυμαστών στις ΗΠΑ και έχει ανοίξει έξι ιστότοπους PSG Academy στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η επιχείρησή μας αυξήθηκε κατά 49% και οι διεθνείς αγορές αντιπροσωπεύουν τώρα το 86%», δήλωσε ο Fabien Allegre, διευθυντής της μάρκας της Παρί Σεν Ζερμέν. «Η Βόρεια Αμερική έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας, με μερίδιο 11 τοις εκατό, και οι τελευταίες συλλογές μας είχαν μεγάλη επιτυχία εδώ».

«Η δημοτικότητά μας αυξάνεται σταθερά, καθώς ο αριθμός των οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, ο αριθμός των θεατών στα παιχνίδια μας σπάει ρεκόρ και δημιουργούνται συνεχώς fun club και ιστότοποι της Ακαδημίας PSG. Έπειτα από τη συμφωνία μας με την Fanatics, οι πωλήσεις μας έχουν αυξηθεί. Ξεκινάμε μια νέα εποχή ανάπτυξης και εξέλιξης».

Ο Zohar Ravid, γενικός διευθυντής της διεθνούς επιχείρησης της Fanatics, πρόσθεσε: «Είναι ο απόλυτος συνδυασμός δυνατοτήτων. Με αυτό το κατάστημα, είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε το λογότυπο της PSG, Jordan και Nike με τις δυνατότητες των προϊόντων της Fanatics σε πραγματικό χρόνο και η σχέση μας με τη Lids, εγγυάται στους πελάτες μας στο Los Angeles την καλύτερη εμπειρία αγοράς».

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0