Sports Βusiness

PGA Championship: Ο Phil Mickelson πλησιάζει στο «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μοναξιά στην κορυφή για Tiger Woods

PGA Championship: Ο Phil Mickelson πλησιάζει στο «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μοναξιά στην κορυφή για Tiger Woods

Ιστορία έγραψε στο 2021 PGA Championship ο Phil Mickelson, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο «κατώφλι» του Tiger Woods στην λίστα με τους πιο πλούσιους γκολφέρ όλων των εποχών.

Σχετικά Άρθρα
Στο τουρνουά που έγινε από τις 20 μέχρι και τις 23 Μαΐου στο Kiawah Island της Νότιας Καλιφόρνια, ο Mickelson επικράτησε των Brooks Koepka και Louis Oosthuizen με δύο χτυπήματα λιγότερα, παίρνοντας τον 6ο τίτλο major της καριέρας του. Με αυτό το τρόπο έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 50 ετών και 11 μηνών έγινε ο γηραιότερος νικητής που κατακτά τουρνουά major στην ιστορία.

Αυτός ήταν συνολικά η 45η νίκη του σε τουρνουά της PGA, ενώ βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης, μαζί με τον Walter Hagen. Ο «Phil The Thrill» κέρδισε συνολικά 2.16 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που οι Koepka και Oosthuizen είδαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αυξάνεται κατά περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα ο Koepka έχασε στην τελευταία τρύπα συνολικά 240.000 δολάρια, επειδή έστειλε την μπάλα μέσα με ένα χτύπημα παραπάνω από όσο ήταν το όριο.

Phil Mickelson celebrates after winning the final round at the PGA Championship golf tournament on the Ocean Course, Sunday, May 23, 2021, in Kiawah Island, S.C. (AP Photo/David J. Phillip)

Πλέον μετά και το PGA Championship, ο Mickelson έχει κερδίσει συνολικά συνολικά 94.6 εκατομμύρια δολάρια στην καριέρα του, κάτι που τον φέρνει στην 2η θέση της λίστας, πίσω μόνο από τον Tiger Woods. Ο «Tiger» έχει κερδίσει συνολικά στην καριέρα του 120.8 εκατομμύρια και είναι έτσι ο μόνος γκολφέρ στην ιστορία που έχει περάσει το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν στην 3η θέση ο Jim Furyk (71.4700.000), στην ο Dustin Johnson (71.420.000) και στην ο Vijay Singh (71.200.000).

Η διαφορά του 45χρονου Αμερικανού, ο οποίος την τελευταία δεκαετία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με αποκορύφωμα το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στις 23 Φεβρουαρίου στο Ράντσο Πάλος Βέρντες της Καλιφόρνια, είναι τεράστια από τους άλλους, ενώ αγωνίζεται ως επαγγελματίας 4 χρόνια λιγότερα από τον Mickelson. Μετά τον αγώνα ανέβασε ένα tweet στο οποίο έγραφε, «πραγματική πηγή έμπνευσης να βλέπεις τον Phil Mickelson να το κάνει ξανά στα 50 του, συγχαρητήρια!».

SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 9: Golfer Tiger Woods lines up his putt on the 13th green during the final round of the 102nd PGA Championship at TPC Harding Park in San Francisco, Calif., on Sunday, Aug. 9, 2020. (Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group)

Ακόμα και τώρα που ο Woods βρίσκεται στην «δύση» της καριέρας του, ενώ μένει να φανεί πότε και αν θα καταφέρει να επανέλθει από τους τραυματισμούς που υπέστη στο ατύχημα, ο Mickelson, ή οποιοσδήποτε άλλος στο tour, δύσκολα θα περάσουν στην θέση των εσόδων τον Αμερικανό. Αυτό γιατί ο 45χρονος υπήρξε για σχεδόν μία 15ετία ο καλύτερος γκολφέρ, ενώ από το 2021 ανήκει στο «World Golf Hall of Fame».

To 2018 ο Kurt Badenhausen υπολόγισε πως η χρηματιστηριακή αξία του Αμερικανού ανέρχεται στα 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνει κατά μέσο όρο περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της PGA. Το 1996, όταν και έγινε επαγγελματίας στα 20 του, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Nike, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ανανέωση ανάμεσα στις δύο πλευρές του απέφερε περίπου άλλα 100 εκατομμύρια. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ποσά από τις επόμενες δύο συμφωνίες του, ωστόσο η έρευνα των Cork Gaines και Meredith Cash της «Business Insider», υποστηρίζει πως ο Woods εισέπραξε άλλα 200 εκατομμύρια. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν συνεργασίες και με άλλες εταιρίες – κολοσσούς, όπως οι AT&T, Gatorade, General Motors, Gilette και Tag Heuer.

Woods.jpg

Το διάστημα από την 1η Ιουνίου του 2019 μέχρι και την 1η Ιουνίου του 2020 ο Woods έβγαλε συνολικά 63 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 60 από διαφημίσεις, ποσό που τον έφερε στην 8η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του «Forbes» για εκείνη την χρονιά. Προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο αποτελούν τα 105 εκατομμύρια που έβγαλε το 2009, με χορηγίες από τις AT&T, EA Sports, NetJets, TLC Laser Eye και πολλές ακόμα.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0