Retro Stories

Πολ Πιρς: Ο «τελευταίος χορός» μπροστά στους Σέλτικς έκλεισε με ένα συγκινητικό… φιλί! (video)

Πολ Πιρς: Ο «τελευταίος χορός» μπροστά στους Σέλτικς έκλεισε με ένα συγκινητικό… φιλί! (video)

Η τελευταία φορά που ο Πολ Πιρς πάτησε το παρκέ στο TD Garden ήταν ως αντίπαλος πριν από επτά χρόνια. Υπέβαλε τα σέβη του στην πόλη που τον λάτρεψε, «έλαμψε», έκλαψε και αποθεώθηκε όσο κανείς από τους φιλάθλους των Σέλτικς.

«Ένα παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος». Κάπως έτσι θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς την πορεία του Πολ Πιρς στο NBA και την στενή σχέση του με την ομάδα της καρδιάς του, τους Μπόστον Σέλτικς, με τους  οποίους συμπορεύτηκε από την πρώτη στιγμή της καριέρας του μέχρι και την τελευταία.

Επί 15 χρόνια ο «The Truth» μεγαλουργούσε με την φανέλα των «Κελτών» με τους οποίους αγωνίστηκε για 1102 παιχνίδια και σκόραρε 24021 πόντους, ενώ φυσικά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα το 2008, που ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Σε ηλικία 40 χρονών, ο Πιρς είχε ανακοινώσει πως το καλοκαίρι του 2017 θα κρεμούσε τα μπασκετικά του παπούτσια, έτσι ως παίκτης πλέον των Λος Άντζελες Κλίπερς, βρέθηκε στο TD Garden για ένα τελευταίο «Last Dance». Με μία διαφορά, αυτή την φορά θα βρισκόταν στην Βοστώνη ως αντίπαλος.

maxresdefault_7.jpg

Η μέρα ήταν αφιερωμένη σε εκείνον. Η 6η Φεβρουαρίου του 2017, όταν οι Σέλτικς αντιμετώπισαν τους Κλίπερς, ήταν συνυφασμένη με τον Πολ Πιρς και απολύτως κανείς δεν ενδιαφερόταν για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Από νωρίς όλοι κατάλαβαν πως επρόκειτο να πέσει πολύ… κλάμα! Ο 40χρονος τότε φόργουορντ έδειξε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στον σύλλογο που τον ανέδειξε με μία απλή, αλλά όλο νόημα κίνηση. Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης πήγε προς το κέντρο του γηπέδου, έσκυψε και φίλησε το λογότυπο των Σέλτικς στο παρκέ του TD Garden.

Όλοι κατάλαβαν τότε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι πολύ φορτισμένο συναισθηματικά. Οι φίλοι της Βοστώνης ήταν ξεσηκωμένοι και περίμεναν να τον υποδεχτούν για τελευταία φορά. Έτσι κι έγινε. Ο Πολ Πιρς πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την συγκίνηση να διαγράφεται στο πρόσωπό του.

usa_today_9860891.0.jpg

Το παιχνίδι είχε κριθεί υπέρ των Σέλτικς και οι Κλίπερς είχαν την τελευταία επίθεση. Κανείς από τους παίκτες των «Κελτών» δεν δοκίμασε να μαρκάρει τον «The Truth» κι εκείνος ευστόχησε σε τρίποντο. Πρώτη φορά το κοινό της Βοστώνης πανηγύρισε τόσο πολύ κάποιο καλάθι αντιπάλου. Αλλά ο Πιρς δεν ήταν ο οποιοσδήποτε αντίπαλος, ήταν «δικός» τους, ήταν σα να το έβαλε γι’ αυτούς.

Κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους ανάμεσα στον κορυφαίο φόργουορντ και στην ομάδα της καρδιάς του, που απέσυρε και την φανέλα του έναν χρόνο αργότερα. Ένα φινάλε σχεδόν κινηματογραφικό, που αξίζει σε κάθε μεγάλο έρωτα, όπως ήταν αυτός του Πολ Πιρς με τους Μπόστον Σέλτικς.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0