Retro Stories

«Η κατάρα έσπασε στη Βρέμη!»: Το ιστορικό διπλό του Ολυμπιακού, με την υπογραφή του Τάκη Λεμονή (video)

«Η κατάρα έσπασε στη Βρέμη!»: Το ιστορικό διπλό του Ολυμπιακού, με την υπογραφή του Τάκη Λεμονή (video)

«Το διπλό στην Βρέμη ήταν καθοριστικό για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Τάκης Λεμόνης στο BN Sports, για την μεγάλη βραδιά των «ερυθρολεύκων» στη Βρέμη. Το τέλος μίας «κατάρας» και το έναυσμα μίας άλλης εποχής!

Σχετικά Άρθρα

03/10/2007: Ο Ολυμπιακός «παλεύει» απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης στην Γερμανία και βρίσκεται πίσω στο σκορ από το 33’, στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Όλα δείχνουν πως οι «ερυθρόλευκοι»… ούτε τώρα θα καταφέρουν να φύγουν με το «διπλό» σε εκτός έδρας αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, το ματς δεν είχε τελειώσει.

Οι Στολτίδης (72’), Πατσατζόγλου (82’) και Κοβάσεβιτς (86’) «υπογράφουν» τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού, γυρίζοντας… τούμπα τον αγώνα και χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στους Πειραιώτες.

Αυτή η νίκη και οι σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έφεραν την ομάδα στα νοκ-άουτ του Champions League, όπου η εκπληκτική της πορεία σταμάτησε πάνω στην Τσέλσι, που έφτασε στον τελικό εκείνη τη χρονιά και ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ήμασταν σίγουροι πως είχαμε φτιάξει μία πάρα πολύ καλή ομάδα», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο προπονητής του Ολυμπιακού εκείνη τη βραδιά, Τάκης Λεμονής, στο BN Sports και τον Φάνη Τσοκανά, τον Οκτώβριο του 2022.

πατσα_βρεμης.jpg

Αναλυτικά όσα είχε αναφέρει στο BN Sports ο Τάκης Λεμονής για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βρέμη:

«Είχαμε συμπληρώσει νομίζω 31 παιχνίδια χωρίς νίκη εκτός έδρας. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Ήμασταν σίγουροι πως εκείνη τη χρονιά, φτιάχναμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά για τα ευρωπαϊκά ματς. Είχα αυτήν τη σιγουριά, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.

Η Βρέμη ήταν το έναυσμα για μία πολύ καλή πορεία. Παράλληλα, ήταν καθοριστική για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, απλουστεύτηκαν πολύ τα πράγματα. 

Η ομάδα κέρδισε την αυτοπεποίθηση που ήθελε και πλέον, οι ευρωπαϊκές του πορείες, σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια. Εκείνο το ματς και το επόμενο με τη Λάτσιο έδιωξαν το βάρος το οποίο υπήρχε» συμπλήρωσε, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά. Όσον αφορά το πώς βίωσε ο ίδιος εκείνη την επιτυχία;

λεμονης_βρεμη.jpg

«Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Ήταν μία δικαίωση μεν, γιατί είχαμε κάνει ένα πολύ καλό σχεδιασμό, ώστε να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Προσωπικά, είχα βαρεθεί τα διάφορα σχόλια πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Τα καταφέραμε και ήταν κάτι πολύ όμορφο.

Θυμάμαι τον τρόπο που πανηγύρισαν όλοι αυτήν την επιτυχία. Θυμάμαι τους τεράστιους παίκτες που είχαμε, να το χαίρονται σαν μικρά παιδιά. Ήταν το σπάσιμο της κατάρας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0