Retro Stories

Πρώτο ματς σε ομίλους Champions League; Ο Γιαννακόπουλος το έκανε αξέχαστο για τον Ολυμπιακό! (video)

Πρώτο ματς σε ομίλους Champions League; Ο Γιαννακόπουλος το έκανε αξέχαστο για τον Ολυμπιακό! (video)
Ένας «κεραυνός» του Στέλιου Γιαννακόπουλου ήταν αρκετός για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Πόρτο με 1-0.

Ένα κατάμεστο «Ολυμπιακό Στάδιο». Ένα ιστορικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα στις 17 Σεπτεμβρίου το 1997, έδινε το πρώτο του ματς σε ομίλους UEFA Champions League. Από τη στιγμή που μιλάμε για πρώτο ματς σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, σίγουρα από μόνο του είναι σημαντικό.

Πως να γίνει ακόμα πιο ιδιαίτερο; Μα φυσικά με τρίποντο και... απίστευτο γκολ. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν πως και πως το ματς με την Πόρτο. Ντεμπούτο σε ομίλους Champions League και πόσο μάλλον εντός έδρας. Προφανώς και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανυπομονούσαν να δουν το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς σε ένα μεγάλο ματς.

ολυ-πορτο-παν.jpg

Το γήπεδο «πάγωσε» στο 6' για καλό λόγο. Είναι αυτή η στιγμή που δεν ακούγεται τίποτα πριν από το γκολ. Ο Ίλια Ίβιτς, άλλαξε το παιχνίδι από τα αριστερά προς τη μεσαία γραμμή, εκεί όπου κινούταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο 23χρονος τότε εξτρέμ, κοντρόλαρε την μπάλα με το δεξί. Εκείνη έσκασε μία φορά στο έδαφος και ο νεαρός επιθετικός δεν το σκέφτηκε πολύ.

Με έναν «κεραυνό» με το δεξί από τα 40 μέτρα, ο Γιαννακόπουλος έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί μέρος της εστίας του Ρούι Κορέια. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, έκανε την προσπάθειά του, ωστόσο ήταν... αδύνατο να πιάσει αυτό το σουτ.

Το τέρμα αυτό που ξεσήκωσε το «ΟΑΚΑ», έμελλε να είναι και το μοναδικό της βραδιάς. Ένα γκολ το οποίο εκτός από τους φίλους του Ολυμπιακού, που θα θυμούνται για πάντα, θα θυμάται και ο Γιαννακόπουλος, μιας και είχε αναδειχθεί κορυφαίο γκολ εκείνης της χρονιάς στο Champions League.


Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει τρίτος στον όμιλό του, έχοντας πέντε βαθμούς. Οι δύο ισοπαλίες που πήρε (τρεις πόντους είχε την πρώτη αγωνιστική) ήταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-0 εντός έδρας) και τη Ρόζενμποργκ (2-2 εντός έδρας).

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αλεξανδρής (60′ Νταμπίζας), Ίβιτς (90′ Σαμπανάντζοβιτς), Τζόρτζεβιτς, Πασσαλής, Γεωργάτος (81′ Γκόγκιτς)

Πόρτο (Αντόνιο Λουίς Ολιβέιρα Ριμπέιρο): Ρούι Κορέια, Παουλίνιο Σάντος, Αλοΐσιο, Μέντες, Σέρζιο Κονσεϊσάο, Ρούι Μπάρος (52′ Καπούτσο), Φόλια (60′ Αρτούρ), Ντρούλοβιτς, Ζαρντέλ, Ζοάο Πίντο (33′ Μπαρόζο), Ζάχοβιτς

Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0