Retro Stories

Η πιο βαριά ήττα της Ρεάλ στην Ευρώπη είχε και πάλι… Αντσελότι, αλλά ως αντίπαλο, με τη φανέλα της Μίλαν! (video)

Η πιο βαριά ήττα της Ρεάλ στην Ευρώπη είχε και πάλι… Αντσελότι, αλλά ως αντίπαλο, με τη φανέλα της Μίλαν! (video)
Η Σίτι την «αποκαθήλωσε» με μία επιβλητική «τεσσάρα», αλλά το... μετάλλιο της πιο βαριάς ήττας της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρώπη, παραμένει στο «λαιμό» της Μίλαν. Κοινός παρονομαστής και στις δύο «μαύρες» νύχτες των «μερένγκες»; Ο Κάρλο Αντσελότι!
Σχετικά Άρθρα
Πολλοί «πόνταραν» στη... φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ούτε οι 14 κατακτήσεις του Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ούτε η ευρωπαϊκή ιστορία της γενικότερα, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της υπερηχητικής φέτος, Μάντσεστερ Σίτι.

Μπερνάρντο Σίλβα (23', 37'), Μιλιτάο (αυτ. 76') και Άλβαρες (90+1') υποχρέωσαν τη Ρεάλ Μαρίτης σε μία από τις πιο βαριές ήττες της στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών. Όχι, όμως, και στην πιο βαριά.

Αυτός ο άτυπος τίτλος ανήκει στη Μίλαν εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια!



Ήταν 19 Μαΐου του 1989, όταν οι «ροσονέρι», υπό τις οδηγίες του Αρίγκο Σάκι, «συνέτριψαν» τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα τους με σκορ 5-0, στη μεταξύ τους ρεβάνς του 1-1 στην Ισπανία, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Μάλιστα, τον «χορό» των γκολ τον «άνοιξε» ο νυν προπονητής των Μαδριλένων, Κάρλο Αντσελότι, με δυνατό μακρινό σουτ! Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση η ολλανδική τριπλέτα της Μίλαν.

Ράικαρντ, Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, με τον Ντοναντόνι να διαμορφώνει το τελικό 5-0.



Ουσιαστικά, ήταν το βράδυ που άπαντες αντιλήφθηκαν πως η Μίλαν θα είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από είκοσι χρόνια «ανομβρίας».

Η χαώδης διαφορά ποιότητας επιβεβαιώθηκε και στον τελικό, όπου «διέλυσε» τη Στεάουα Βουκουρεστίου με σκορ 4-0, ενώ έναν χρόνο αργότερα, έκανε το back-to-back.



Προφανώς, το ματς μνημονεύεται έως σήμερα, και θα μνημονεύεται. Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο να δέχεται «πεντάρα» η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, στα highlights της βραδιάς, πέραν των γκολ, «μπήκε» και μία υπέροχη κίνηση των οπαδών της Μίλαν.

Προ τεσσάρων ημερών, η τραγωδία του Χίλσμπορο είχε ταράξει την Ευρώπη. Ακόμα και σε μία εποχή, κατά την οποία η εικόνα και η είδηση δεν ταξίδευαν με την ταχύτητα του σήμερα, ο τραγικός απολογισμός που άφησε πίσω του εκείνο το μεσημέρι της 15ης Απριλίου του 1989, σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Κάτι που αποδείχτηκε έμπρακτα και άμεσα, μέσω της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στη ρεβάνς του Σαν Σίρο, υπήρξε διακοπή από τον διαιτητή Αλέξις Πονέ στο 7ο λεπτό και τηρείται ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων.

Άπαντες από ένα κοινό 73.000 ανθρώπων σηκώθηκαν όρθιοι και παρέμειναν σιωπηλοί, ωστόσο, οι φανατικοί οπαδοί της Μίλαν, γνωστοί ως Curva Sud, αποφάσισαν να «σπάσουν» τη σιωπή για ιερό σκοπό, αρχίζοντας να τραγουδούν το διάσημο τραγούδι της Λίβερπουλ, «You ‘ll never walk alone».

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλές λέξεις, τιμητικές, για την τότε κίνηση των φίλων της Μίλαν. Τα λόγια, ωστόσο, περισσεύουν μπροστά στον συνδυασμό ήχου και εικόνας…



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0