Retro Stories

Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή, αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί!

Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή, αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί!
Σαν σήμερα, 20 Μαρτίου του 1978, η ποδοσφαιρική ομάδα των δημοσιογράφων ηττάται από την αντίστοιχη των ηθοποιών, με τον Θανάση Βέγγο να δίνει μία διαφορετική παράσταση από της συνηθισμένες. Το BN Sports γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας μεταφέρει στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας
Σχετικά Άρθρα

Η κρατική τηλεόραση δεν αναγνώριζε τα πνευματικά δικαιώματα των ηθοποιών και αυτοί έπρεπε να αντιδράσουν. Στην προσπάθεια να ενισχύσουν το κοινό τους ταμείο, διεξήγαγαν αναμέτρηση με αντίπαλους τους δημοσιογράφους.

Το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, η ιστορική Νέα Φιλαδέλφεια, έσφιξε από κόσμο, με την παρουσία 40.000 φιλάθλων να δίνουν βροντερό παρών με σκοπό να παρακολουθήσουν τα ινδάλματα τους. Και προπάντων τον Θανάση Βέγγο, τον απόλυτο αστέρα εκείνης της εποχής.

Το χρονικό της αναμέτρησης

Η ζέση του κοινού ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα την έξαρση της μαύρης αγοράς. Όσοι θέλησαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 80 δραχμών. Ιδού και εγένετο λοιπόν, με τις δύο πλευρές να χαρίζουν ένα χορταστικό παιχνίδι.

Αποκορύφωμα όλων, η είσοδος του Βέγγου στο δεύτερο ημίχρονο. Ο βραχύσωμος και ευρέως συμπαθής ηθοποιός, έδειξε ότι κατέχει το άθλημα, σημειώνοντας δύο τέρματα σε μόλις 45 λεπτά. Αμφότερα από το ύψος του πέναλτι, ενώ προς ικανοποίηση των φιλάθλων, χάρισε αρκετές ακόμη θεαματικές φάσεις.


«Ο Βέγγος γίνεται αλλαγή αλλά το παιχνίδι δεν γίνεται να συνεχισθεί»

Αυτός ήταν ο τίτλος της «Αθλητικής Ηχώ», λίγες λέξεις οι οποίες αποτύπωναν τα όσα ακολούθησαν πριν την λήξη του παιχνιδιού. Το μεγάλο αστέρι της αναμέτρησης αποχωρεί για να τον αντικαταστήσει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και περίπου 5.000 θαυμαστές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.

Ντελίριο για τον Βέγγο, ο οποίος αποθεώθηκε, σαν να ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα ή ο Γιόχαν Κρόιφ. Με το πέρας την αναμέτρησης (η οποία ήταν ανέφικτο να συνεχιστεί), ο τότε 51χρονος ηθοποιός επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των δημοσιογράφων για να τους πικάρει φιλικά: «Καλοί μου άνθρωποι, συγνώμη αν σας κούρασα».

Εν τέλει άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι, με τους ηθοποιούς να δέχονται την αγάπη, αλλά και την οικονομική συνεισφορά του κοινού και με τους αντιπάλους να φεύγουν νικητές με σκορ 5-3. Μία σύντομη αναδρομή στην δεκαετία του 80 και στον ρομαντισμό που διακατείχε εκείνη την εποχή. Φανταστείτε κάτι ανάλογο σήμερα, αλλά και πόσα εισιτήρια θα έκοβε ένα παρόμοιο εγχείρημα... 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0