Retro Stories

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο τελευταίος ημιτελικός στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε τρεις αποβολές και ένα έργο-τέχνης του Κασάπη! (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο τελευταίος ημιτελικός στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε τρεις αποβολές και ένα έργο-τέχνης του Κασάπη! (video)
Τρίτη «συνάντηση» ΑΕΚ και Ολυμπιακού στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας στον 21ο αιώνα, πρώτη, όμως, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην τελευταία πάντως στη φυσική έδρα της «Ένωσης», γκολ και αποβολές ήρθαν... Χ!
Σχετικά Άρθρα
Ραντεβού στα ίδια μέρη, στον ίδιο θεσμό, στην ίδια φάση, μετά από 26 χρόνια. Άλλαξαν πολλά σε αυτό το διάστημα και για τον Ολυμπιακό, αλλά ειδικότερα για την ΑΕΚ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως τα 19 από αυτά, τα πέρασε μακριά από τη φυσική της έδρα: τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εν έτει 2023, μία νέα «σελίδα» έχει ανοίξει για την «Ένωση» και μετά από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, κατά χρονική σειρά, ήρθε η ώρα να φιλοξενήσει ακόμα έναν μεγάλο της αντίπαλο, για πρώτη φορά, στην OPAP Arena.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για ένα εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ξανά στα ημιτελικά. Όπως τις σεζόν 2016/17 και 2004/05. Η Νέα Φιλαδέλφεια, όμως, ξαναμπαίνει στην εξίσωση της συνάντησής τους στους «4», μετά το 1996/97.

aek2023_1.jpg

Όπως φέτος, έτσι και τότε, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς, τον μήνα Φεβρουάριο (12/02). Το γεγονός πως ήταν η πρώτη χρονιά της αποχώρησης Μπάγεβιτς, έδινε ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε κάθε αναμέτρηση των δύο αντιπάλων. Κάτι που φάνηκε και σε αυτό το ματς!

Εκτός από τρία γκολ, υπήρξαν και τρεις κόκκινες κάρτες! Βλάχος (35') και Μπατίστα (80') για την ΑΕΚ, ο Σαμπανάτζοβιτς για τον Ολυμπιακό.

Παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ «άνοιξε» το σκορ με τον Ντάνιελ Μπατίστα στο 46' και μάλιστα, στο 72', μετά από μία πανέξυπνη -και γρήγορη- κίνηση του Κασάπη, στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε ολομόναχος μπροστά από τον Ελευθερόπουλο και με όμορφο «κρέμασμα», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0.

Με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με εννέα παίκτες, ο Αλεξανδρής πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά δεν «αξιοποιήθηκε» στη ρεβάνς.



Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ένα φανταστικό σόλο του Τιμούρ Κετσπάγια και μία... γονατιά του Ντέμη Νικολαΐδη στην μπάλα, αρκούσαν στην «Ένωση», για να «σφραγίσει» την παρουσία της στον μεγάλο τελικό, όπου σήκωσε εν τέλει, το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο πρώτο ματς:

ΑΕΚ (Πέτρος Ραβούσης): Ατματσίδης, Μαλαδένης (15' Κοπιτσής), Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κωστής (42' Καραγιάννης), Νικολαΐδης (77' Παυλόπουλος).

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καραπιάλης (76' Κακλαμάνος), Ανατολάκης (60' Γεωργάτος), Πασσαλής (76' Γιαννακόπουλος), Αλεξανδρής, Νινιάδης, Γκόγκιτς.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0