Retro Stories

Όταν ο Σαλάχ είχε προταθεί στον Πανιώνιο! (video)

Όταν ο Σαλάχ είχε προταθεί στον Πανιώνιο! (video)
Πριν ο Πανιώνιος βρεθεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες υπήρχε μια εποχή που μεγάλοι αστέρες όπως ο Ρεκόμπα και ο Εστογιανόφ φόρεσαν τη φανέλα του. Τα «κυανέρυθρα» θα μπορούσε να τα φορέσει και ο Μoχάμεντ Σαλάχ όπως αποκαλύπτει στο BN Sports ο άλλοτε ιδιοκτήτης του συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτήν την στιγμή . Για την Λίβερπουλ δεν χωράει αμφιβολία. Είναι ο καλύτερος της ποδοσφαιριστής που σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Άλλωστε το παραδέχεται συχνά-πυκνά και ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Σαλάχ και η πορεία του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα γνωστή. Βασιλεία, Τσέλσι, Φιορεντίνα, Ρόμα και Λίβερπουλ τα τελευταία πέντε χρόνια κατακτώντας σχεδόν τα πάντα τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είχαν πάρει άλλη τροπή στην καριέρα του Αιγύπτιου σούπερ σταρ, αν το 2010 λίγο πριν αφήσει την πατρίδα του και την Al Mokawloon για την Βασιλεία είχε αποκτηθεί από τον Πανιώνιο στον οποίο κατά κάποιο τρόπο είχε προταθεί όπως ανέφερε στο BN Sports ο άλλοτε ιδιοκτήτης των «κυανέρυθρων», Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των Νεοσμυρνιωτών αναφέρθηκε στο πως Αιγύπτιος που ζούσε εκείνη την εποχή στην Αθήνα συνάντησε τον ίδιο και του πρότεινε τον νεαρό τότε Σαλάχ τον χειμώνα του 2010, λίγους μήνες από την αποχώρησή του από τον Πανιώνιο.

«Μόλις είχα αποχωρήσει από τον Πανιώνιο. Εκείνο το διάστημα έχοντας και κάποια θέματα προσωπικά προσπαθούσα να μην ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Σε μια εξοδο μου σε γνωστό μαγαζί μέσω μιας κοινής παρέας γνώρισα έναν Αιγύπτιο ο οποίος είχε πολλά λεφτά και η οικογένεια του τον είχε στείλει στην Αθήνα για να μείνει μόνιμα», τόνισε αρχικά ο Κωνσταντίνος Τσακίρης για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Ένα βράδυ με ενημερώνουν πως ο συγκεκριμένος θέλει να αγοράσει το κότερο μου κι εγώ αντιπρότεινα πως μπορώ να του το νοικιάσω αφού δεν ήταν για πώληση. Το δέχτηκε και το νοίκιασε για μια εβδομάδα. Μετά από λίγες ημέρες και αφού έχει γίνει το εν λόγω περιστατικό ένας άνθρωπος από το μαγαζί με ενημερώνει πως ο Αιγύπτιος που είχε νοικάσει το κότερο μου έχει στην πατρίδα του έναν τρομερό ποδοσφαιριστή που θα αφήσει εποχή και θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα. Ο παίκτης δεν έχει καμία ανάγκη από λεφτά αλλά θέλει μια ομάδα που θα του δώσει την δυνατότητα και την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

«Εγώ όμως το τελευταίο που σκεφτόμουν εκείνη την εποχή ήταν το ποδόσφαιρο. Είχα φύγει από τον Πανιώνιο και επίσης θα μιλούσα για μια πιθανή μεταγραφή σε ένα νυχτερινό κλαμπ; Όλα αυτά τώρα τον χειμώνα του 2010 όταν εγώ είχα ήδη 2-3 μήνες που είχα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχα ρωτήσει καν το όνομα του ποδοσφαιριστή και όταν ηρέμησα από όλα λίγο καιρό αργότερα ρώτησα κι έμαθα ότι ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ!».

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η Βασιλεία ήταν αυτή που τον έκανε δικό της και από την Ελβετία ο 30χρονος πια Μοχάμεντ Σαλάχ άρχισε να γράφει την δική του ιστορία και να είναι πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Premier League, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0