Retro Stories

Όταν ο Μέσι ταπείνωσε τους Σιλβέστρ και Αλμούνια, αποκλείοντας την Άρσεναλ με τέσσερα γκολ!

Όταν ο Μέσι ταπείνωσε τους Σιλβέστρ και Αλμούνια, αποκλείοντας την Άρσεναλ με τέσσερα γκολ!
Πέρα από τα στατιστικά και τους τίτλους, υπάρχουν κάποιες παραστάσεις μοναδικές, οι οποίες έχτισαν και συνεχίζουν να χτίζουν τον μύθο γύρω από το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Μία μέρα σαν την σημερινή, 12 χρόνια πίσω, ο τότε 23χρονος Αργεντίνος σούπερσταρ, σκόραρε τέσσερα τέρματα στην εστία της Άρσεναλ, δίνοντας ολομόναχος στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.
Ναι, φέτος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, ούτε καν κοντά στα καθιερωμένα του στάνταρ. Ποιος μπορεί όμως να αψηφήσει τις ποδοσφαιρικές ραψωδίες που έχει γράψει στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης;
 
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε μία αναμέτρηση όπου για ακόμη μία φορά σηκώθηκε το Καμπ Νου στο πόδι. Θύμα του Μέσι οι «κανονιέριδες» του Λονδίνου, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη με σκοπό να τσεκάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. 
 
Η ισοπαλία με σκορ 2-2 στο πρώτο σκέλος του Emirates άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς, με την φιλόδοξη ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να αισιοδοξεί για την πρόκριση. Σε αυτό το κλίμα ήρθε και το γρήγορο εκτός έδρας προβάδισμα, χάρις στο τέρμα που πέτυχε μόλις στο 18ο λεπτό ο Νίκλας Μπέντνερ
 sss1_1.jpg
Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο διακόπτης γύρισε και τα λευκά Adidas του Μέσι έβγαλαν φτερά. Μόλις τρία λεπτά διήρκησε η χαρά των φιλοξενούμενων, καθώς οι στιγμές που ακολούθησαν καθήλωσαν τους πάντες.
 
Ο Αργεντίνος σύγκλινε από την δεξιά πτέρυγα και έπαιξε ευφυέστατο ένα-δύο με τον ανήμπορο Σιλβέστρε, ο οποίος χωρίς να καταλάβει του έστρωσε την μπάλα, λες και ήταν ο Τσάβι. Αποτέλεσμα η ισοφάριση, έπειτα από ένα άπιαστο αριστερό πλασέ που κατέληξε στην γωνία της αντίπαλης εστίας..
 
Εφιάλτης δίχως τέλος για την Άρσεναλ, η οποία είδε τον «κούνελο» να σκοράρει απανωτά, κατορθώνοντας να σημειώσει χατ-τρικ πριν καν την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Η Μπαρτσελόνα προηγούνταν ήδη με 3-1 και ο Μέσι είχε ταπεινώσει την υπερηφάνεια του Αλμούνια.
almunia12.jpg
Το δεύτερος μέρος πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Λονδρέζους να πιέζουν δίχως αποτέλεσμα. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν άφηνε περιθώριο σε κανέναν αντίπαλο και ο σπουδαίος Αρσέν Βενγκέρ το γνώρισε από πρώτο χέρι.
 
Οι Καταλανοί είχαν ήδη στήσει το πάρτι στις κερκίδες και ο αγαπημένος τους Μέσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Δύο λεπτά πριν την λήξη σημειώσε τέταρτο γκολ, έπειτα από ριμπάουντ σε απόκρουση του Ισπανού πορτιέρο, γράφοντας το τελικό Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 4-1.
 
Μία πανηγυρική πρόκριση δίχως αντίκρισμα, καθώς μετέπειτα ακολούθησε ο αποκλεισμός από την τροπαιούχο Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Παρ' όλα αυτά ο Αργεντίνος πρόλαβε να στεφθεί κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, σημειώνοντας τα μισά από τα συνολικά οκτώ γκολ εκείνης της σεζόν με αντίπαλους τους «κανονιέριδες»!
ses.jpg
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0