Retro Stories

Καρμέλο Άντονι: Από την κακουχία των φαναριών του Μπρούκλιν στο φαντασμαγορικό κόσμο του NBA! (video)

Καρμέλο Άντονι: Από την κακουχία των φαναριών του Μπρούκλιν στο φαντασμαγορικό κόσμο του NBA! (video)

Ο Καρμέλο Άντονι βρίσκεται στην ηλικία των 37 χρόνων και δεν λέει να τα παρατήσει αν δεν τα κατακτήσει όλα! Πως γίνεται να ξεφύγεις από την εγκληματικότητα και τις κακουχίες της πόλης σου χωρίς να στερηθείς τίποτα; Την απάντηση έχει ο Καρμέλο!

Το όνομα του Καρμέλο, τον περασμένο Μάιο, γράφτηκε στο Top-10 των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών του NBA και είναι άρρηκτα συνεδεμένο με την πληθώρα τρόπων σκοραρίσματος. Ο Άντονι, δεν ήταν πάντα κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν ένα παιδί της… αλάνας και βίωσε καταστάσεις που τον «αγρίεψαν» απότομα !

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτης στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη και έχει συνδέσει άμεσα το όνομα του με αυτήν. Το καλοκαίρι του 2021 από το Πόρτλαντ μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Λέικερς, οι οποίοι ήθελαν να προσθέσουν ακόμα μια… έμπειρη μεταγραφή στην ομάδα, ενώ ο ίδιος στόχο έχει να κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς δεν το έχει πετύχει μέχρι σήμερα στην καριέρα του! Μπορεί οι Λέικερς να μην έχουν ξεκινήσει με τον ιδανικό τρόπο το πρωτάθλημα, αλλά οι απαιτήσεις βρίσκονται… στο θεό!

E0gQ8NWXEAIxv8K-1024x576.jpg

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν. O πατέρας του ήταν... μετανάστης προερχόμενος από το Πουέρτο Ρίκο, αλλά ο Άντονι τον έχασε όταν βρισκόταν ακόμα στην «τρυφερή» ηλικία των δύο! Η φτώχεια που επικρατούσε στο Μπρούκλιν, διατηρούσε την εγκληματικότητα στα ύψη και του έμαθε από την καλή και απο την ανάποδη πως να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες. Η μητέρα του, ήταν και μάνα και πατέρας καθώς για να καταφέρει να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια της, δεν καταλάβαινε από δυσκολίες!

«Όπου και να τον πετύχαινες θα ήταν με μια μπάλα στο χέρι δοκιμάζοντας περίτεχνα κόλπα με αυτή», λένε όσοι τον έζησαν στην παιδική του ηλικία! Θα μπορούσε εύκολα, να είχε παρασυρθεί και να άλλαζε πλώρη προς τα σκοτεινά… σοκάκια του Μπρούκλιν. Αντιθέτως, εκείνος αποφάσισε να σηκώσει τα μάτια κατάματα στον ήλιο. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, Γουίλφορντ και Τζάστις. Είχε φτάσει στο σημείο, να στήνεται στα φανάρια και να καθαρίζει τα παρμπρίζ των διερχόμενων οχημάτων για να βγάζει ένα ελάχιστο μεροκάματο και να μην επιβαρύνει την μητέρα του. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, εκείνος και οι φίλοι του μάζευαν τις μπάλες ενός αθλητή που προπονούταν για να κερδίσουνε μερικά χρήματα!

00-carmelo-anthony-childhoodjpg_1.jpg

Ο Καρμέλο είδε πράγματα και θαύματα σε εκείνα τα άγρια χρόνια του Μπρούκλιν που η εγκληματικότητα δάμαζε. Δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών και κακουχίες, γεγονότα που τον έκαναν να ωριμάσει απότομα. 

Το ταλέντο του στο μπάσκετ μπορούμε να πούμε πως του έδωσε μια από τις καλύτερες διεξόδους που θα μπορούσε να έχει! Τον πρώτο χρόνο μετά την ενηλικίωση του, αγωνίστηκε για την ομάδα του Κολεγίου της Μασαχουσέτης, με την οποία κατάφερε και κατέκτησε το πρωτάθλημα του NCAA και από εκεί έκανε το μεγάλο «μπαμ» για το κορυφαίο επίπεδο, το NBA. Οι Ντένβερ Νάγκετς τον επέλεξαν στην 3η θέση του draft το 2003 και εκεί διένυσε ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας του (8 χρόνια). Οι Νιού Γιόρκς Νίκς, ήταν ο επόμενος σταθμός του το 2011 όπου και εκεί έμεινε για ακόμη μια εξαετία! Στη συνέχεια Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Χιούστον Ρόκετς, μέχρι το σημείο που σκέφτηκε να κλείσει την καριέρα του! Αλλά όχι, δεν το έκανε. Συνέχισε στο Πόρτλαντ και φέτος η ευκαιρία του ξανά ζωντάνεψε στο Λός Άντζελες με τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του να δημιουργούν ίντριγκα και στον 37χρονο (πρώην) σούπερ σταρ!

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0