Πρόσωπα

«Θα βγει ο Αλόνσο... Αλμέιδα για τον Παναθηναϊκό;» Με τόσες ομοιότητες, δεν αποκλείεται! (video)

«Θα βγει ο Αλόνσο... Αλμέιδα για τον Παναθηναϊκό;» Με τόσες ομοιότητες, δεν αποκλείεται! (video)

Η προπονητολογία στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού έφτασε στο τέλος της. Ο εκλεκτός του «πράσινου» πάγκου είναι ο Ντιέγκο Αλόνσο, η καριέρα του οποίου συμβαδίζει με αυτήν του Ματίας Αλμέιδα, κάτι που προμηνύει… επιτυχίες!

Η «καταιγίδα» Μαουρίτσιο Σάρι κόπασε και ολόκληρος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, από τους διοικούντες της ομάδας μέχρι και τους οπαδούς, κινούνται σε ρυθμούς… Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 49χρονος Ουρουγουανός είναι ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού» και αυτός θα «κατασκευάσει» τον Παναθηναϊκό του αύριο.

Η ελπίδα των «πράσινων» είναι ο Αλόνσο να γίνει ένας νέος… Αλμέιδα και η σύγκριση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς η πορεία των δύο στην προπονητική, έχει μερικές «τρομακτικές» ομοιότητες!

 ipiccy_image_-_2024-06-10T115444.316.jpg

Από το 2015 έως και το 2018, συνυπήρξαν στο πρωτάθλημα του Μεξικού, με τον Αλόνσο να βρίσκεται στην Πατσούκα και τον Αλμέιδα στην Τσίβας, με τους δύο άντρες να «πασάρουν» τους τίτλους, ο ένας στον άλλον.

Ο Ουρουγουανός αναδείχθηκε Clausura Champion το 2016, με τον Αλμέιδα να… απαντάει την αμέσως επόμενη σεζόν και να κατακτά τον ίδιο τίτλο το 2017.

Το μεταξύ τους «κυνήγι» συνεχίστηκε, την ίδια χρονιά η Πατσούκα του Αλόνσο έφτασε στην κορυφή του CONCACAF Champions League. Ξανά, όμως, ο Αλμέιδα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και το 2018, κατέκτησε την ίδια διοργάνωση με την Τσίβας.

r361775_1296x729_16-9.jpg

Σαν να υπάρχει μία άτυπη «μάχη» μεταξύ τους, κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα Αθηναϊκά ντέρμπι που θα δούμε στη νέα σεζόν της Stoiximan Super League.

Μετά το 2018 οι δύο προπονητές άλλαξαν ομάδες, με τον Αλμέιδα να μετακομίζει στην Αμερική και τη Σαν Χοσέ, ενώ ο Αλόνσο έμεινε στο Μεξικό, για χάρη της Μόντερεϊ.

Εκεί οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν, καθώς κατέκτησε το δεύτερο CONCACAF Champions League της καριέρας του, αποδεικνύοντας πως οι σεζόν που πραγματοποίησε με την Πατσούκα δεν ήταν απλώς ένα… πυροτέχνημα.

αρχείο_λήψης_17.jpg

Το 2023 ήταν η χρονιά που οι Αλμέιδα και Αλόνσο «πάτησαν» για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη. Ο Αργεντινός ήρθε στα… λημέρια μας και την ΑΕΚ, ενώ ο Ουρουγουανός έπιασε δουλειά στη Σεβίλλη.

Αν και ο βαθμός δυσκολίας έχει τεράστια διαφορά, στη «παρθενική» σεζόν του Αλμέιδα σε αυτή την Ήπειρο, κατέκτησε το νταμπλ με την Ένωση, ενώ ο Αλόνσο αποχώρησε από την Ισπανία μόλις μετά από 14 αναμετρήσεις.


Ο Ντιέγκο Αλόνσο πρόκειται να αντιμετωπίσει ξανά τον Αλμέιδα και αυτήν τη φορά, θα πρέπει να λύσουν τις «διαφορές» τους. Άλλωστε, έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν έξι φορές και έχουν από μία νίκη ο καθένας και τέσσερις ισοπαλίες.

Μπορεί ο Αλόνσο να μην έχει το όνομα και την εμπειρία του Σάρι, το παρελθόν του όμως, δείχνει πως μπορεί να φέρει ξανά στιγμές δόξας στον Παναθηναϊκό, όπως ακριβώς το κατάφερε και ο Αλμέδια.

Κανείς δεν ήξερε πραγματικά τις προπονητικές ικανότητες του Αργεντινού, με τον «Πελάδο» όμως να τις ξεδιπλώνει όλες, με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0