Πρόσωπα

Γιώργος Τζαβέλλας: Ο «συνδετικός κρίκος» στα χέρια του Πογέτ, για την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις! (video)

Γιώργος Τζαβέλλας: Ο «συνδετικός κρίκος» στα χέρια του Πογέτ, για την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις! (video)

Γιατί ο Γκουστάβο Πογέτ θέλει στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας τον Γιώργο Τζαβέλλα; Η απάντηση εντοπίζεται εύκολα, εάν ανατρέξουμε στο… πρόσφατο παρελθόν!

Σχετικά Άρθρα

Πριν από δέκα χρόνια, στα γήπεδα της Βραζιλίας, ήταν εκεί. Τώρα, εν έτει 2024, ο Γιώργος Τζαβέλλας θέλει να βρεθεί ξανά με την Εθνική ομάδα, σε μία μεγάλη διοργάνωση. Αυτή τη φορά, στο EURO, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Πλέον, αγωνίζεται στον Ατρόμητο, μετρώντας με την ομάδα του Περιστερίου 19 συμμετοχές, στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Γκουστάβο Πογέτ συμπεριέλαβε τον 36χρονο κεντρικό αμυντικό στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αρχικά για το κρίσιμο ματς με το Καζακστάν (21/03, 21:45) και έπειτα, σε περίπτωση πρόκρισης, για τον τελικό με Γεωργία ή Λουξεμβούργο, για μία θέση στο EURO 2024!

αε.jpg

Εκπλήσσει η επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού; Μάλλον όχι! Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως ο Γιώργος Τζαβέλλας αποτελεί, στο συγκεκριμένο σύνολο, τον μοναδικό «συνδετικό κρίκο», με την προ-δεκαετίας συμμετοχή της Ελλάδας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» κατάφερε να φτάσει στα τελικά μιας διοργάνωσης. Τότε, το ταξίδι της σταμάτησε στη φάση των «16», όταν γνώρισε τον αποκλεισμό στη διαδικασία των πέναλτι, από την Κόστα Ρίκα.

Ο Τζαβέλλας θέλει να βρίσκεται σε αυτήν την προσπάθεια της Εθνικής, να επιστρέψει στις μεγάλες βραδιές της. Και είναι εκείνος, έχοντας ζήσει μερικές από αυτές, που μπορεί να τις «μεταλαμπαδεύσει» σε όσους φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο και επιθυμούν να γίνουν μέρος τους.

Το ταξίδι του Έλληνα διεθνή με τη «γαλανόλευκη» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών, κόντρα στην Κροατία, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012. Μία διοργάνωση στην οποία έδωσε το «παρών», όπως φυσικά και στην επόμενη που ακολούθησε, στη «χώρα του καφέ».

Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία «χρυσή» ευκαιρία. Το 2024 ίσως μετατραπεί σε «σημαδιακό». Δέκα χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και είκοσι μετά το «θαύμα» της Πορτογαλίας. Δύο αγώνες μακριά από την τελική φάση του EURO της Γερμανίας και ο Γιώργος Τζαβέλλας θέλει να είναι ξανά εκεί!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0