Πρόσωπα

Πράσινο και άκρως... ελληνικό «διπλό» στο Καραϊσκάκης; Ιωαννίδης και Μπακασέτας, ήταν αγέννητοι! (video)

Πράσινο και άκρως... ελληνικό «διπλό» στο Καραϊσκάκης; Ιωαννίδης και Μπακασέτας, ήταν αγέννητοι! (video)
Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης «υπέγραψαν» το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού, μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου. Και ταυτόχρονα, «γύρισαν» τα... ημερολόγια στο 1990!
Σπουδαίο βράδυ για τον Παναθηναϊκό και παράλληλα, ιστορικό. Έφυγε από το Γεώργιος Καραϊσκάκης επικρατώντας του Ολυμπιακού (10/03, 1-3) και μάλιστα, με ανατροπή, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα!

Είδε, όμως, και δύο Έλληνες, να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, «καθαρίζοντας» γι' αυτόν, με τα δικά τους γκολ!

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μπακασέτας έφερε το ματς στα ίσα στο 41ο λεπτό και στο 45+4', ο Φώτης Ιωαννίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή, πριν βάλει το... κερασάκι στην «τούρτα», στο 70'.

Πότε ήταν, όμως, το τελευταίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την υπογραφή όχι ενός, αλλά τουλάχιστον δύο Ελλήνων;

Χρειάζεται να φτάσουμε στις 25 Φεβρουαρίου του 1990, στο επεισοδιακό 3-4 για τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς με επτά γκολ, αρκετή ένταση, διακοπές και... γκρίνια και από τις δύο πλευρές της κερκίδας, πως έχει συμφωνηθεί να έρθει ισόπαλο.

Τα γκολ του Ολυμπιακού, τα είχαν πετύχει οι Ντέταρι (50'), Τσαλουχίδης (69') και Αποστολάκης (69'), ενώ για τον Παναθηναϊκό, είχαν σκοράρει τέσσερις Έλληνες!

Συγκεκριμένα, οι Καλλιντζάκης (48'), Μαρανγκός (61'), Αντωνίου (74') και στο 90ο λεπτό, ο Γιάννης Σαμαράς «έδιωξε» τα όποια σύννεφα υπήρχαν από την πλευρά της κερκίδας.

Στις αρχικές ενδεκάδες του τότε ντέρμπι, βέβαια, υπήρχαν εννέα Έλληνες για τον Παναθηναϊκό και δέκα για τον Ολυμπιακό! Άλλες εποχές.

Έστω κι έτσι, όμως, με τους... αριθμούς να μην είναι υπέρ τους, οι Μπακασέτας και Ιωαννίδης κατάφεραν να γυρίσουν τον Παναθηναϊκό σε εποχές, που αμφότεροι ήταν αγέννητοι!

Μιας και ο πρώτος έχει γεννηθεί το 1993 και ο δεύτερος, το 2000.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0