Πρόσωπα

«Θρύλος» από μικρό παιδί: Ο Πρίντεζης είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! (video)

«Θρύλος» από μικρό παιδί: Ο Πρίντεζης είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! (video)

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το ζωντανό παράδειγμα, ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά. Ένα παιδί με «ερυθρόλευκα» αισθήματα έφτασε ανήμερα των 39ων γενεθλίων του να γίνεται «θρύλος» της ομάδας, που αγαπάει όσο τίποτα.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Γιώργο Πρίντεζη; Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς μόλις ακούει ή βλέπει το όνομά του είναι ο Ολυμπιακός. Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του άρρηκτα με την ομάδα του Πειραιά και την αγαπά ανιδιοτελώς, θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας της σε λίγους μήνες από τώρα. Ποιο δώρο θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τον «Άγιο Γεώργιο» του Ολυμπιακού;

Σαν παιδί επέλεξε κι αυτός όπως όλοι οι συνομήλικοί του την ομάδα της καρδιάς του, φυσικά τον Ολυμπιακό. Ποιος να του έλεγε, όμως, ότι, όταν παρακολουθώντας σε ηλικία μόλις 12 χρονών τον Ντέιβιντ Ρίβερς με το Νο 15 στην πλάτη να παίρνει από το χέρι τους Πειραιώτες και να τους οδηγεί στο πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους (1996-97), 15 χρόνια αργότερα θα ήταν ζούσε εκείνος αυτές τις στιγμές…

rivers_olympiacos_1997.jpg

Ένα δωμάτιο γεμάτο… Ολυμπιακό, όπως έχει κάθε έφηβος που σέβεται τον εαυτό του και αγαπά μία ομάδα! Έτσι και για τον Γιώργο Πρίντεζη από την Σύρο, που από μικρός είχε δείξει την κλίση του στο μπάσκετ. Φανέλες, αφίσες, αυτοκόλλητα, κασκόλ, ένας χαμός!

Παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό πως η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια, έτσι και στην περίπτωση του Πρίντεζη όλο το σύμπαν συνωμότησε για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Σε ηλικία μόλις 15 χρονών παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό πλάι στον… Ντέιβιντ Ρίβερς, που ήρθε για δεύτερη φορά στο Λιμάνι. Ναι, δίπλα στον παίκτη τον οποίο θαύμαζε μικρός και που ζητωκραύγαζε, όταν η ομάδα του σήκωσε την πρώτη της Ευρωλίγκα εξαιτίας του. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

PrintezisGiorgos_parousiasi2000.jpg

Κάνει το ντεμπούτο του, παίζει το 2002 για πρώτη φορά σε αγώνα της EuroLeague και το 2006 παραχωρείται ως δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας για να αρχίσει να αποκτά εμπειρία. Στέφθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της Α1 και την ίδια σεζόν κέρδισε στον διαγωνισμό καρφωμάτων εκείνης της χρονιάς.

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό βελτιώνοντας την απόδοσή του και το 2009 αποφάσισε ένεκα ενός πολύ καλού συμβολαίου να «μετακομίσει» στην Ανδαλουσία για λογαριασμό της Μάλαγα. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια περίπου, αλλά μετά και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του πέρασε μία πολύ σκοτεινή περίοδο, με τον Ολυμπιακό να του δίνει ένα… χέρι βοηθείας, όταν το χρειαζόταν όσο οτιδήποτε άλλο. Ο Πρίντεζης άρπαξε αυτή την ευκαιρία από τα «μαλλιά» και μεταμορφώθηκε στον ηγέτη των «ερυθρόλευκων».

Σημάδεψε όσο κανείς την ιστορία της ομάδας του Πειραιά, αφού εκείνος ήταν που με το γνωστό του πεταχτάρι μετατράπηκε στον «Άγιο Γεώργιο» και χάρισε στον Ολυμπιακό τον δεύτερο τίτλο EuroLeague της ιστορίας του στον τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κάτι που έβλεπε μικρός να το πετυχαίνει ο Ρίβερς, έφτασε 15 χρόνια αργότερα να το καταφέρνει αυτός.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Πρίντεζης είπε να ξανακάνει κάτι παρόμοιο τρία χρόνια αργότερα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Με δικό του τρίποντο ο Ολυμπιακός έριξε στο… καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ στο Game 4 των μεταξύ τους προημιτελικών και οι Πειραιώτες πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4 το 2015.

Στις 17 Ιουνίου του 2022 ο Γιώργος Πρίντεζης έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του και οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους παιδί με την συγκίνηση να είναι διάχυτη στο ΣΕΦ, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το γήπεδο σειόταν στο σύνθημα «Γιώργο ψυχάρα» κι εκείνος με δάκρυα στα μάτια έκανε την τελευταία του έξοδο. Τώρα ετοιμάζεται να ξαναζήσει αυτές τις συγκινητικές στιγμές, αφού ο τυχερός του αριθμός, το «15», που κοσμούσε την πλάτη του όταν αγωνιζόταν για την ομάδα της καρδιάς του, θα περάσει μια για πάντα στα βιβλία της ιστορίας του Ολυμπιακού.

829cc6143a6fdd786cf72efe7b419cb2_L.webp

Η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε ανήμερα (22/02) των 39ων γενεθλίων του να του κάνει την πιο γλυκιά έκπληξη και να ανακοινώσει στον Γιώργο Πρίντεζη πως η φανέλα του θα κοσμεί από τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 τον ουρανό του Φαληρικού Σταδίου. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη θα έλεγε κανείς…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0