Πρόσωπα

Οκτώ πόντους μέσο όρο και 3/25 τρίποντα: Κάτι πάει λάθος όταν ο Σλούκας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό!

Οκτώ πόντους μέσο όρο και 3/25 τρίποντα: Κάτι πάει λάθος όταν ο Σλούκας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό!
Ο Παναθηναϊκός βρήκε φέτος τον τρόπο να πάρει νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ακόμα ένα από τα βαριά του όπλα κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο, που δεν είναι άλλο από τον Κώστα Σλούκα...
Μετά και τον τελικό του Κυπέλλου, είδαμε ήδη τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός επηρεάζει την επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού φέτος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επιρροή που έχει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, στους αριθμούς του Κώστα Σλούκα, στα πέντε ντέρμπι «αιωνίων» που έχουμε δει ως τώρα. Αναλυτικά οι εμφανίσεις του Έλληνα γκαρντ, σε όλες τις διοργανώσεις:

Αγώνας

Πόντοι

Δίποντα

Τρίποντα

Ασίστ

Ριμπάουντ

Λάθη

Τελικός Σούπερ Καπ

9

3/3

0/5

2

6

0

1η αγωνιστική EuroLeague

20

5/9

2/6

3

3

7

4η αγωνιστική Basket League

5

2/3

0/6

5

5

2

15η αγωνιστική Basket League

0

0/1

0/3

0

0

0

Τελικός Κυπέλλου

3

-

1/4

3

3

1

Μέσοι όροι/Ποσοστά

7.4

66.6%

12%

2.6

3.4

2



Ο Σλούκας, λοιπόν, σε πέντε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, μετρά 7.4 πόντους, με 66.6% στα δίποντα, 12% στα τρίποντα, με 2.6 ασίστ για 2 λάθη, και 3.4 ριμπάουντ.

Στην EuroLeague, σκοράρει 10.9 πόντους, με 51.4% στα δίποντα και 34.6% στα τρίποντα, ενώ μοιράζει 5.5 ασίστ.

Είναι λοιπόν εμφανές, πως ο Ολυμπιακός, που (όπως εξάλλου και ο Παναθηναϊκός) έχει μια από τις καλύτερες περιφερειακές άμυνες στην Ευρώπη, επηρεάζει πάρα πολύ τους αριθμούς του Σλούκα, ενώ προπονητής και παίκτες του «αιώνιου» αντιπάλου, γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι του.

Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι σε πολλά από τα παραπάνω παιχνίδια, ο Σλούκας δεν είχε το συνηθισμένο χρόνο συμμετοχής του, είτε λόγω ανετοιμότητας, είτε λόγω εξέλιξης των αγώνων, ενώ και το ποσοστό του στο τρίποντο, που είναι η μεγαλύτερη «μουντζούρα» των αριθμών του, δεν μπορεί παρά να είναι σε ένα βαθμό συγκυριακό.

Τα σημαντικότερα ραντεβού των δύο ομάδων είναι μπροστά, και ο Σλούκας καλείται να βρει απαντήσεις, ώστε να έχει σε αυτά τα παιχνίδια, επίδραση ανάλογης της τεράστιας κλάσης και εμπειρίας του.


Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0