Πρόσωπα

«Κεφάτος και όχι φευγάτος»: Ο Μπερνάρντ δίνει ό,τι έχει για μια... υπόσχεση στον Τερίμ! (video)

«Κεφάτος και όχι φευγάτος»: Ο Μπερνάρντ δίνει ό,τι έχει για μια... υπόσχεση στον Τερίμ! (video)

Ο «φευγάτος» Μπερνάρντ έχει πάρει τον Παναθηναϊκό από το... χέρι και τον οδηγεί σε μεγάλες νίκες με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως άλλωστε υποσχέθηκε στον προπονητή του. «Είναι η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές». Το είπε και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι ο Βραζιλιάνος!

Ο Μπερνάρντ αμέσως μετά την νίκη (2 – 0) του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου (4/2) επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό. Πως μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος πρόκειται να αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι, με σκοπό να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ατλέτικο Μινέιρο, ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και με την οποία υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 3.5 ετών. 

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τους στόχους του Παναθηναϊκού και πως δεν συμμερίζεται τη «δίψα» που επικρατεί στο σύλλογο για κατάκτηση του νταμπλ. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο.


Όπως, άλλωστε συνέλαβε η κάμερα της στιγμή της αλλαγής του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μπερνάρντ κατευθυνόμενος προς τον πάγκο (και έχοντας μόλις αφήσει τη θέση του στον Τόνι Βιλένα), φαίνεται να είπε στον προπονητή του, πως «ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταθλητές» αποδεικνύοντας πως παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στους στόχους της ομάδας του, καταθέτοντας, μεταξύ των άλλων, και ηγετικά διαπιστευτήρια, τα οποία ο Βραζιλιάνος δεδομένα διαθέτει.


Άλλωστε ο Βραζιλιάνος ήταν ο ποδοσφαιριστής που λίγο νωρίτερα σε εκείνο το παιχνίδι, είχε σημειώσει το πρώτο γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο του Παναθηναϊκού για την πρώτη αλλά πολύ μεγάλη νίκη σε ντέρμπι έπειτα από αρκετό καιρό, βοηθώντας την ομάδα του να κάνει μία ηχηρή δήλωση τίτλου. Να σημειωθεί πως το γκολ του Μπερνάρντ ήταν το τέταρτο εφετινό στη Stoiximan Super League και το πέμπτο φετινό στη σεζόν συνολικά.

Στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» με 0 – 3 (11/2), απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο Μπερνάρντ ήταν και πάλι ο κορυφαίος για την ομάδα του, έχοντας πιστωθεί δύο τελικές πάσες στα τέρματα που σημείωσαν οι Βέρμπιτς και Παλάσιος, φτάνοντας με αυτό τον τρόπο τις έξι στο πρωτάθλημα και τις επτά στη σεζόν συνολικά.

Τον τελευταίο καιρό, η παρουσία του Μπερνάρντ είναι θορυβώδης, καταλυτική και ηγετική και έρχεται μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας του με την Ατλέτικο Μινέιρο. Ο απολογισμός του ενός γκολ και των δύο ασίστ είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα έχει και συνέχεια. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος διαθέτει μεγάλη προσωπικότητα. Είναι ώρα να γίνει πρωταθλητής. Το είπε και εμφανίζεται έτοιμος να το κάνει πράξη.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0