Πρόσωπα

ΜακΙντάιρ ο... τρίτος: Η ιστορία γράφτηκε δίπλα σε Καλάθη και Βούισιτς! (video)

ΜακΙντάιρ ο... τρίτος: Η ιστορία γράφτηκε δίπλα σε Καλάθη και Βούισιτς! (video)
Νικ Καλάθης, Νίκολα Βούισιτς και πλέον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ! Μετά την ιστορική εμφάνιση του γκαρντ της Μπασκόνια, το BN Sports ανατρέχει στα παιχνίδια στα οποία οι άλλοι δύο θρύλοι της EuroLeague πέτυχαν τα δικά τους triple-double!

Ο Κόντι-Μίλερ ΜακΙντάιρ έζησε μια βραδιά που θα θυμάται για όλη του η ζωή. Δε θα είναι βέβαια ο μόνος, καθώς τα επιτεύγματά του θα «χαραχθούν» ανεξίτηλα στις ιστορικές λίστες της EuroLeague.

Αρχικά, ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ έγινε ο πρώτος που φτάνει τiς 20 ασίστ σε ένα παιχνίδι, ξεπερνώντας τις 19 του Φακούντο Καμπάτσο και του Στέφαν Γιόβιτς. Δεν αρκέστηκε, βέβαια, σε αυτό το ρεκόρ, συνδυάζοντας τις 20 ασίστ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, για ένα μυθικό triple-double!


Δεν είναι, όμως, ο πρώτος που το πετυχαίνει. Τον έχει προλάβει τόσο ο Νικ Καλάθης, όσο και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Νίκολα Βούισιτς.

Ο Νικ Καλάθης έχει «φλερτάρει» τόσο πολύ με το triple-double στη διάρκεια της καριέρας του, που δε θα μπορούσε να μην το πετύχει. Τη σεζόν 2018-19, περίμενε μέχρι την τελευταία αγωνιστική της regular season, όταν και ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Μπούντουτσνοστ. Στο παιχνίδι αυτό, συνδύασε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ (18, το οποίο ισοφάρισε αργότερα), με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ. Κανένα από αυτά τα νούμερα δεν προκαλεί έκπληξη για τον Καλάθη, αλλά κατάφερε να τα συνδυάσει όλα, βάζοντας το όνομά του σε μια ακόμα ιστορική λίστα, αυτή των triple-double.

Κι όμως, υπάρχει ένας παίκτης που έχει καταφέρει να κάνει δύο triple-double στην καριέρα του, και μάλιστα είναι σέντερ. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους πασέρ, και πιο προικισμένους επιθετικά ψηλούς που έχουν περάσει από την EuroLeague, τον Νίκολα Βούισιτς. Ως μέλος της θρυλικής ομάδας της Μακάμπι στις αρχές της χιλιετίας, ο Κροάτης σέντερ, εκτός από δύο Ευρωλίγκες, πανυγήρισε και… δύο triple-double.

Το πρώτο ήρθε στην πρεμιέρα της σεζόν 2005-06. Σα να ήθελε να γιορτάσει την κατάκτηση του τροπαίου της προηγούμενης σεζόν, ο Βούισιτς «υποδέχτηκε» την επόμενη με το πρώτο triple-double που έχουμε δει να καταγράφεται στη διοργάνωση. Απέναντι στην Πρόκομ, πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ.

Ένα χρόνο αργότερα και έχοντας πανυγηρίσει το repeat με την «ομάδα του λαού», πραγματοποίησε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις ever, όσον αφορά τη στατιστική. Με αντίπαλο την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, ο Βούισιτς σε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με 46 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης!


Ποιος, θα είναι λοιπόν, ο επόμενος που θα τα καταφέρει;

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0