Πρόσωπα

«Ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες:» Πώς ένας φίλος της ΑΕΚ, έκανε τον Τζιοβάνι να δακρύσει! (video)

«Ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες:» Πώς ένας φίλος της ΑΕΚ, έκανε τον Τζιοβάνι να δακρύσει! (video)

Ο Τζιοβάνι προσέφερε απίθανες στιγμές στα ελληνικά γήπεδα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η «υπόκλιση» στο ταλέντο του όμως, ήταν καθολική. Ένας φίλος της ΑΕΚ, φρόντισε να του το μεταφέρει, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους», με τον Βραζιλιάνο άσο, να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του…

Σχετικά Άρθρα

Μάιος του 2006. Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα έχει αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό έναν χρόνο πριν. Τίποτα όμως δεν μπορεί να ξεχαστεί. Πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα και στον «αέρα» του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6.

Ο Βραζιλιάνος, που σήμερα (04/02) συμπληρώνει τα 52 του χρόνια, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», του Μπάμπη Χριστόγλου και του Μιχάλη Λεάνη. Η συγκίνησή του ήταν έκδηλη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Τα έξι χρόνια που παρέμεινε στον Πειραιά, αλλά και όσα έζησε σε αυτό το διάστημα, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, «χαράχθηκαν» για πάντα στην καρδιά του.

Το καλοκαίρι του 1999 έγινε η αρχή. «Οι στιγμές στην Ελλάδα μου έχουν μείνει αξέχαστες και δεν μπορώ ακόμα να τις ξεπεράσω», δήλωνε στην εκπομπή ο Τζιοβάνι. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος «μάγος» δεν δεχόταν την… αγάπη αποκλειστικά από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Είχε γνωρίσει την καθολική αποδοχή από το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας, για όλες εκείνες τις αλησμόνητες στιγμές που προσέφερε.

Όταν λοιπόν, ένας φίλαθλος της ΑΕΚ, εξέφρασε προς εκείνον, μέσω της συγκεκριμένης εκπομπής, τον θαυμασμό του, ο Τζιοβάνι «λύγισε». Τι έλεγε το μήνυμα; «Σε ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισες. Κι ας μας πίκρανες πολλές φορές»!

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ήταν φανερό, έστω κι αν προσπάθησε να καλύψει το πρόσωπό του, για να το κρύψει. Υπόκλιση από έναν «αντίπαλο» φίλαθλο. Η μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Με αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» σε λυγμούς.

Η Ελλάδα αγάπησε τον Τζιοβάνι και ο Τζιοβάνι την Ελλάδα και φυσικά, τον Ολυμπιακό. Δεν μπόρεσε να μείνει άλλωστε για πολύ καιρό μακριά από τη χώρα μας. Το καλοκαίρι του 2006 επέστρεψε για λογαριασμό του Εθνικού, έστω κι αν μετά από λίγους μήνες αποχώρησε.

Τα συναισθήματά του δεν θα άλλαζαν ποτέ, μέχρι και σήμερα. Όπως και η εκτίμηση που «τρέφουν» προς το πρόσωπό του, οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0