Πρόσωπα

«Πώς ήταν η ζωή πριν τον Γιόκιτς;»: Κυνηγάει τον... βασιλιά του triple double και πλησιάζει τον Μάτζικ Τζόνσον! (video)

«Πώς ήταν η ζωή πριν τον Γιόκιτς;»: Κυνηγάει τον... βασιλιά του triple double και πλησιάζει τον Μάτζικ Τζόνσον! (video)

Τι άλλο μένει να πει κανείς για τον Νίκολα Γιόκιτς; Τον Σέρβο «αντιστάρ», που συνεχίζει να σπάει όλα τα… κοντέρ χωρίς να του καίγεται… καρφάκι! Που και να τον ενδιέφερε κιόλας! Κάπως έτσι βρίσκεται στο «κατόπι» του Μάτζικ Τζόνσον και κοιτάζει την κορυφή.

«Πώς ήταν η ζωή για τους Νάγκετς πριν τον Νίκολα Γιόκιτς;», αναρωτήθηκε ο Μάικ Μαλόουν και δικαίως θα έλεγε κανείς…

Ο οργανισμός των Ντένβερ Νάγκετς θα είναι μια για πάντα συνυφασμένος με το όνομα του Σέρβου σέντερ, στον οποίο η ομάδα «χρωστάει» σε μεγάλο βαθμό το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αλλά και την σταθερή πορεία της τα τελευταία χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Και σα να μην έφτανε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ο «Τζόκερ» συνεχίζει κανονικά το… βιολί του. Ήδη την φετινή σεζόν στον «μαγικό» κόσμο του NBA έχει βάλει… φωτιά με τα συνεχή triple double, που σημειώνει.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στους Μπλέιζερς, ο Γιόκιτς κατέγραψε για 15η φορά φέτος τριπλά νούμερα και μάλιστα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με 27 πόντους,  22 ριμπάουντ και 12 ασίστ οδηγώντας τους Νάγκετς στη νίκη με 120-108 αγγίζοντας έτσι τα 120 triple double συνολικά στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Με αυτόν τον τρόπο, μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ελίτ προσώπων πίσω από τον «βασιλιά» της κατηγορίας, Ράσελ Γουέστμπρουκ (198), τον Όσκαρ Ρόμπερτσον (181) και τον Μάτζικ Τζόνσον (138). Μόλις 19 ακόμη τέτοιες εμφανίσεις υπολείπονται στον 28χρονο ψηλό για να ξεπεράσει τον θρύλο τον Λέικερς και να βρεθεί στην τρίτη θέση.

O δύο φορές MVP της κανονικής διάρκειας, μάλιστα, σημείωσε το δεύτερο φετινό του παιχνίδι με 20+ πόντους, 20+ ριμπάουντ και 10+ ασίστ, ενώ συγκριτικά όλη η υπόλοιπη λίγκα μετρά δύο τέτοιες εμφανίσεις συνολικά!

Αν μεγεθύνουμε ακόμη περισσότερο το φάσμα, ο Σέρβος σέντερ πάλι τους νικά όλους κατά κράτος. Τα τελευταία πέντε χρόνια της άκρως επιτυχημένης πορείας του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει καταφέρει 9 φορές να αγγίξει τέτοια νούμερα, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος του NBA μόλις 7 και μάλιστα όλοι μαζί!

Με τα 22 ριμπάουντ που… μάζεψε ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, με το ρεκόρ του να είναι τα 27 ριμπάουντ κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις του σε ένα μόνο βράδυ. Το τι άλλο τον περιμένει στο μέλλον είναι στο χέρι του να το ανακαλύψει. Πάντως προμηνύεται «λαμπρό»!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0