Πρόσωπα

Τζόναθαν Κουμίνγκα: Οι Γουόριορς «βυθίζονται», αλλά αυτός... επιπλέει!

Τζόναθαν Κουμίνγκα: Οι Γουόριορς «βυθίζονται», αλλά αυτός... επιπλέει!
Οι Γουόριορς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, οι αγωνιστικοί στόχοι τους όλο και απομακρύνονται, και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, δίνοντας ακόμα έναν λόγο να παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις στην ομάδα.
Ο Τζόναθαν Κουμίνγκα είναι ένας παίκτης τον οποίο οι Γουόριορς πίστευαν πάρα πολύ, όταν τον επέλεξαν στο νούμερο 7 του draft 2021, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Από τότε μέχρι και σήμερα, χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι απογοητευτικός, η σχέση του με την ομάδα μοιάζει να έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Στις αρχές του 2024, υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, που τον ήθελε να είναι απογοητευμένος από τον Στιβ Κερ, και να έχει χαλάσει τη σχέση με τον προπονητή του.

Επειδή, όμως, το potential και η ποιότητα του Κονγκολέζου είναι αδιαμφισβήτητα, το τέλος του Ιανουαρίου τον βρίσκει να έχει πραγματοποιήσει τον πιο παραγωγικό μήνα της καριέρας του.

Στους τελευταίους εφτά αγώνες, οι Γουόριορς μπορεί να έχουν τρεις νίκες και τέσσερις ήττες, και να απομακρύνονται από τα playoffs, αλλά βλέπουν τον 21χρονο να «εκτοξεύει» τους αριθμούς του!

Στο διάστημα αυτό, ο Κουμίνγκα «μετρά» 25.1 πόντους και 6.7 ριμπάουντ με εκπληκτικά ποσοστά (62% 2π., 55% 3π., 77% βολές). Όλα αυτά τα συνδυάζει φυσικά με την εξαιρετική άμυνά του, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσόντα του.


Οι καλυτερες στιγμές του από το ματς κόντρα στους Σίξερς. Στο παιχνίδι αυτό, ο Κουμίνγκα πέτυχε 25 πόντους με 11/11 σουτ. Κανείς παίκτης στην ιστορία των Γουόριορς δεν έχει πετύχει τόσα σουτ με 100% ευστοχία, εκτός από τον Κρις Μάλιν, την επίδοση του οποίου ισοφάρισε ο Κονγκολέζος.

Η σχέση του Κουμίνγκα με την ομάδα δε φαίνεται να χαρακτηρίζεται από απόλυτη σταθερότητα και εμπιστοσύνη, με την γενικότερη κατάσταση στους Γουόριορς να παρουσιάζει πολλά ερωτηματικά. Παρ' όλα αυτά, ο νεαρός φόργουορντ κάνει τη δουλεία του εντός παρκέ καλύτερα από ποτέ, ανεβάζει τις μετοχές του, και προσθέτει έναν ακόμα ενδιαφέρον παράγοντα σχετικά με το μέλλον των «Πολεμιστών».

Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0