Πρόσωπα

Χαμογελά, διασκεδάζει στο παιχνίδι και «διαλύει» ρεκόρ: Λούκα Ντόντσιτς, ο… μάγος της διπλανής πόρτας! (video)

Χαμογελά, διασκεδάζει στο παιχνίδι και «διαλύει» ρεκόρ: Λούκα Ντόντσιτς, ο… μάγος της διπλανής πόρτας! (video)

Ο Λούκα Ντόντσιτς εντυπωσιάζει, χαίρεται και γράφει ιστορία. Φορά το… χαμόγελό του σε κάθε παιχνίδι, πατά στα παρκέ του NBA για να προσφέρει θέαμα και η μοίρα φρόντισε να του κάνει το καλύτερο δώρο. Μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ. Μια βραδιά με την «αύρα» του Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και μια… κόντρα με τους φιλάθλους των Χοκς!

Σχετικά Άρθρα

Luka Magic. Προσωνύμιο διόλου τυχαίο. Ουκ ολίγες φορές, ο Λούκα Ντόντσιτς έχει «μαγνητίσει» τα βλέμματα για τα κατορθώματά του εντός του παρκέ. Πάσες από το… μάτι της βελόνας, ντρίμπλες, αδιανόητα σουτ. Πάντα, φορώντας το χαμόγελό του!

Ο Σλοβένος είναι ένας πραγματικός σταρ. Ο απόλυτος ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς, έστω κι αν μοιάζει απελπιστικά μόνος. Δεν πτοείται από αυτό. Θέλει να διασκεδάζει. Τουλάχιστον στο NBA, διότι όταν βάζει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, η κατάσταση διαφοροποιείται δραματικά. Φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη το περασμένο φθινόπωρο. Ο Ντόντσιτς τα… έχωνε για τα καλά στους διαιτητές και το «πλήρωνε» ακριβά.

Περνώντας τον Ατλαντικό όμως, είναι σαν να εισέρχεται σε μία εναλλακτική πραγματικότητα. Εκεί ζει για το παιχνίδι. Απελευθερώνεται. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα εντυπωσιακό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/01) ωστόσο, όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην Ατλάντα, έγιναν μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος.

Ένα ορόσημο, που έτυχε να έρθει σε μία «μαύρη» επέτειο για τον αθλητισμό. Στις ΗΠΑ το ημερολόγιο έδειχνε ακόμα την 26η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Χοκς με τους Μάβερικς. Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Τότε, ο Λούκα, με την… αύρα του «Black Mamba», θα έγραφε την δική του ιστορία. Το «κοντέρ» δεν σταμάτησε να τρέχει, παρά μόνο όταν έφτασε στους 73 πόντους! Για το Ντάλας, που κέρδισε με 148-143, είναι φυσικά το απόλυτο ρεκόρ, στην ιστορία του franchise. Για τον Σλοβένο σούπερ σταρ, θα σήμαινε πολλά περισσότερα.

Ο Ντόντσιτς τοποθέτησε το όνομά του για πάντα στην ιστορία του NBA. Κατέγραψε την τέταρτη καλύτερη επίδοση, που έχει επιτευχθεί ποτέ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη! Βρίσκεται πίσω αποκλειστικά από τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, που κατέχει την πρώτη και την τρίτη θέση, αλλά και από τον Κόμπι, που είναι δεύτερος.

Μάλιστα, ο ηγέτης του Ντάλας, δεν μπορούσε να μην σχολιάσει το γεγονός ότι η ιστορική του βραδιά, ήρθε στην επέτειο θανάτου του αείμνηστου θρύλου του NBA. «Είναι απίστευτο και ξεχωριστό. Όλοι αγαπάμε τον Κόμπι. Ήταν μία μεγάλη τραγωδία. Δεν το πιστεύω ότι πέρασαν ήδη 4 χρόνια. Είναι ξεχωριστό που το σημείωσα αυτή την μέρα. Προφανώς εύχομαι να ήταν εδώ».

Η «έκρηξη» που έβγαλε στο παρκέ της Ατλάντα πάντως, ήταν πρωτόγνωρη. Και αυτό, γιατί μπορεί να έφτασε το σκοράρισμά του σε τόσο υψηλά επίπεδα, αλλά φρόντισε ώστε να μην… πετά στα σκουπίδια τα σουτ του! Ο Ντόντσιτς μέτρησε 25/33 προσπάθειες εντός παιδιάς, έχοντας ποσοστό 76%! Για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, ένας παίκτης πέτυχε πάνω από 70 πόντους, με τουλάχιστον 75% ποσοστό ευστοχίας!

Το γεγονός ότι το «ξέσπασμα» ήρθε στην Ατλάντα, ίσως και να μην είναι τυχαίο. Ο Λούκα δεν ξεχνά. Θυμάται, ανταποδίδει τα «πυρά» και υπενθυμίζει, ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται… κρύο. Πέρυσι, οι φίλαθλοι των Χοκς τού φώναζαν «είσαι χοντρός». Φέτος, τον υποδέχθηκαν λέγοντας «ανέβα στον διάδρομο». Η απάντηση δόθηκε στο παρκέ. Και στα λίγα… γαλλικά του Σλοβένου προς την εξέδρα, μετά από ορισμένα καλάθια!

Από τις ασίστ με το πόδι και τις γκριμάτσες, στα καλάθια από το κέντρο με… πλάτη και στην προθέρμανση με μπλούζα για ρακί. Μοναδικός. Ο Λούκα Ντόντσιτς, αν χρειαζόταν να χαρακτηριστεί κάπως, θα ήταν δίχως αμφιβολία ο… μάγος της διπλανής πόρτας. Γιατί; Επειδή μπορεί να σου φτιάξει το κέφι, με τον πιο απλό τρόπο. Παίζοντας μπάσκετ!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0