Πρόσωπα

«Όταν μιλάμε για All Star Game...»: ΛεΜπρόν, Αντετοκούνμπο και μετά όλοι οι υπόλοιποι! (video)

«Όταν μιλάμε για All Star Game...»: ΛεΜπρόν, Αντετοκούνμπο και μετά όλοι οι υπόλοιποι! (video)

«Πρώτος σε ψήφους ο Giannis!» Η είδηση πέρασε στα ψιλά, αλλά λίγοι έχουν καταλάβει το μέγεθος του επιτεύγματος! Πόσοι Ευρωπαίοι; Πόσοι τον ξεπερνούν; Πόσοι μη Αμερικανοί; Όταν δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα, θα καταλάβετε!

Η ψηφοφορία του All-Star Game του 2024 ολοκληρώθηκε, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με 4.309.630 ψήφους. Η διάκρισή του αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, σε σχέση με τα ιστορικά στοιχεία της ψηφοφορίας των All-Star Game.

Αρχικά, ο Έλληνας σταρ έσπασε ένα εκπληκτικό σερί του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε επτά σερί φορές, την πρώτη θέση. Ο τελευταίος «νικητής» σε ψήφους, πριν τον «Βασιλιά», ήταν ο θρυλικός Κόμπι Μπράιαντ το 2016. Επίσης, ακόμα κι αν ο Γιάννης έχει λάβει περισσότερες ψήφους σε προηγούμενες χρονιές, το φετινό του νούμερο (4.309.630) είναι το μεγαλύτερο που έχει δει ποτέ νικητής της ψηφοφορίας, αν εξαιρέσουμε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!


Ταυτόχρονα, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος στην ιστορία των All-Star game, που αναδεικνύεται πρώτος στην ψηφοφορία, και ο δεύτερος μη Αμερικανός, μετά τον Κινέζο γίγαντα Γιαο Μινγκ, ο οποίος το είχε καταφέρει δύο σερί χρονιές: το 2005 και το 2006!

Παρ’ότι, λοιπόν, η φετινή ψηφοφορία δεν «έβγαλε» τα νούμερα των περασμένων ετών, απέκτησε ξεχωριστή σημασία για τον «δικό» μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

of the Western Conference of the Eastern Conference during the 58th NBA All-Star Game, part of 2009 NBA All-Star Weekend, at US Airways Center on February 15, 2009 in Phoenix, Arizona.  NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  Mandatory Copyright Notice:  Copyright 2009 NBAE

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0