Πρόσωπα

Ντομινίκ Ουίλκινς: Τελικά ήρθε στην Ελλάδα για… πικ – νικ; (video)

Ντομινίκ Ουίλκινς: Τελικά ήρθε στην Ελλάδα για… πικ – νικ; (video)
Σαν σήμερα (12/01) γεννιέται ο Ντομινίκ Ουίλκινς, γίνεται 64 ετών και το BN Sports θυμάται το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, που όμως δεν έπεισε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ιστορικό σύνθημα, «ήρθες στην Ελλάδα για πικ – νικ, Ντομινίκ»!
Μία από τις θρυλικότερες μορφές που πάτησαν στα παρκέ της Ελλάδας, ο Ντομινίκ Ουίλκινς, κλείνει σήμερα (12/01) τα 64 χρόνια του και το BN Sports ανατρέχει στην πρώτη του εμφάνιση με τα πράσνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η έλευσή του έγινε 28 χρόνια πριν προκαλώντας… σεισμό στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα του μπάσκετ, αφού μέχρι και σήμερα μνημονεύεται ως η κορυφαία μεταγραφή από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όχι άδικα.

Ο «Human Highlight Film» αφίχθη στην Αθήνα τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου του 1995 με «πανζουρλισμό» να επικρατεί στο αεροδρόμιο από τους φίλους του Παναθηναϊκού που περίμεναν με τεράστια ανυπομονησία να τον υποδεχτούν. Ήταν απόλυτα λογική η… τρέλα γύρω από τον πετυχημένο NBAer, αν αναλογιστεί κανείς το ότι επρόκειτο για τον παίκτη που μεταξύ άλλων είχε κερδίσει τον Μάικλ Τζόρνταν σε διαγωνισμό καρφωμάτων με τους διάσημους ανεμόμυλούς του.

Ο θεαματικός σκόρερ έκανε τα… πάντα φορώντας τα «πράσινα», όμως όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά για τις ανάγκες του πρωταθλήματος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο Ουίλκινς, που την ίδια σεζόν χάρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στον σύλλογο, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους φανς με την εμφάνιση του κόντρα στον Πανιώνιο. Τότε ήταν που ξεκίνησε το ιστορικό σύνθημα από τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού που έλεγε χαρακτηριστικά: «Ήρθες στην Ελλάδα για πικ – νικ, Ντομινίκ!».

46325.jpg

Ο εντυπωσιακός Πανιώνιος εκείνης της χρονιάς, του Ντούσαν Ίβκοβιτς, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, όταν συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, με τους θεατές βέβαια να είναι εμφανώς λιγότεροι από την πρώτη προπόνηση του σταρ του NBA που γέμισαν το Κλειστό.

Ο Ουίλκινς φάνηκε αρκετά έξω από τα… νερά του σε αυτή την πρώτη «επαφή» με την Α1 με αποτέλεσμα το σύνθημα αυτό να καθιερωθεί αν και αδικούσε την συνολική παρουσία του φόργουορντ.

Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλη την δυσκολία βρήκε λύσεις σ’ εκείνη την αναμέτρηση κόντρα στον «Ιστορικό» επικρατώντας με 92-86, ενώ ο Ουίλκινς κατάφερε να σκοράρει 22 πόντους μαζεύοντας 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας και 2 ασίστ. Με αυτή την εμφάνιση που φαινομενικά μπορεί να μην… έπεισε να αποτελεί μόνο την αρχή για την πετυχημένη πορεία των «πράσινων» με αποκορύφωμα την κατάκτηση δύο τίτλων (EuroLeague, Κύπελλο Ελλάδας).

d974dc7ff3bf9018c63e1d7943683da5.jpg

Η πρώτη συμμετοχή του Ντομινίκ Ουίλκινς με το νούμερο 12 στην πλάτη του μπορεί να συνδέθηκε για αρχή με το… καθόλου ταιριαστό σύνθημα, αλλά κάπως έτσι ξεκίνησε το πιο εντυπωσιακό… πικ – νικ τόσο για το «Τριφύλλι», όσο και για τον ίδιο τον σταρ που φρόντισε να διαψεύσει πολύ άμεσα τα… κακώς κείμενα «ράβοντας» και το πρώτο αστέρι της ομάδας.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0