Πρόσωπα

Ούτε Μιλίτο, ούτε Ρονάλντο: Τόσα γκολ με την Ίντερ, σε ένα έτος, μόνο ο Λαουτάρο και ο... Μεάτσα! (video)

Ούτε Μιλίτο, ούτε Ρονάλντο: Τόσα γκολ με την Ίντερ, σε ένα έτος, μόνο ο Λαουτάρο και ο... Μεάτσα! (video)
Γίνεται ένα «διπλό» στην έδρα της Λάτσιο, να περνά σε δεύτερη μοίρα, στο τέλος της βραδιάς; Αν έχεις ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που... κρατούσε από την εποχή του Τζουσέπε Μεάτσα, γίνεται!
Πέντε χρόνια είχε να φύγει με το... διπλό από την έδρα της Λάτσιο! Τα καταφέρε λίγο πριν το τέλος του 2023, αλλά ο Λαουτάρο Μαρτίνες, της «έκλεψε» τη δόξα!

Η Ίντερ επικράτησε με σκορ 2-0 (17/12), ξέφυγε στο +4 από τη Γιουβέντους στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A, χάρις τα γκολ των Μαρτίνες (40') και Τουράμ (66'). Και το πρώτο, αυτό του Αργεντίνου, δεν ήταν ένα απλό γκολ! Τόσο από πλευράς ομορφιάς, όσο και από αξίας!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έφτασε τα 29 τέρματα με τους «νερατζούρι» στη Serie A εντός του 2023! Όσα δεν έφτασε κανένας άλλος, στον 21ο αιώνα! Ούτε ο «μπομπέρ», Ντιέγκο Μιλίτο, ούτε ο Κρίστιαν Βιέρι, ούτε ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο»!

 
Κι όμως, ο 26χρονος Αργεντίνος τα κατάφερε, φτάνοντας τα 15 μόνο στη φετινή σεζόν, μετά από μόλις 16 ματς! Και μέσα σε όλα αυτά, έχει και τέσσερις ασίστ!

Ο τελευταίος που είχε φτάσει τα 29 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ίντερ, σε ένα έτος, ήταν ο Τζουσέπε Μεάτσα: αρχικά το 1930, και το επανέλαβε το 1933.

Επόμενος στόχος; Μα φυσικά, η απόλυτη κορυφή! Δηλαδή να ξεπεράσει τα 31 γκολ των Αντζελίνο (1958) και Νιέρς (1951).

Και θα έχει την ευκαιρία του, μιας και η Ίντερ έχει ακόμα δύο ματς, πριν την έλευση του 2024: με τη Λέτσε (23/12) και την Τζένοα (29/12).

Λέτε;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0