Πρόσωπα

Ποιος είναι ο τελευταίος Έλληνας που πέρασε από τη Ζααρμπρίκεν, που «σόκαρε» την Μπάγερν Μονάχου;

Ποιος είναι ο τελευταίος Έλληνας που πέρασε από τη Ζααρμπρίκεν, που «σόκαρε» την Μπάγερν Μονάχου;

Μίνος Γούρας. Τον γνωρίζετε; Πιθανώς όχι. Δεν έχει έρθει άλλωστε μέχρι και σήμερα στη χώρα μας. Αυτός είναι πάντως ο τελευταίος – αν όχι και ο μοναδικός – που συνδέει την Ελλάδα με την ομάδα που έγινε… viral, εδώ και μερικές ώρες, αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου!

Προφανώς και δεν τη γνωρίζαμε. Ελάχιστοι θα την ήξεραν. Αυτό είναι δεδομένο. Μόνο όσοι ασχολούνται ιδιαίτερα με το στοίχημα και αρέσκονται να «ποντάρουν» στην 3η κατηγορία της Γερμανίας ή όσοι την έχουν δει να αγωνίζεται από κοντά.

Δεν ξέρουμε πολλά για την Ζααρμπρίκεν στην Ελλάδα και αυτό είναι απολύτως λογικό, με την 15η ομάδα της κατάταξης στην κατηγορία της, να προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Κυπέλλου Γερμανίας.

Υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου, την κέρδισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και άφησε τον Χάρι Κέιν να διεκδικεί πλέον μόνο το πρωτάθλημα και το Champions League, προκειμένου να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του…

Ωστόσο, πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχει κάποια σύνδεση της Ζααρμπρίκεν με την Ελλάδα… Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει, διότι έχει φορέσει τη φανέλα της ένας Ελληνογερμανός ποδοσφαιριστής, που ποτέ δεν έχει έρθει στη χώρα μας.

Ο λόγος για τον Μίνο Γούρα. Έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, που αγωνιζόταν στην εν λόγω ομάδα μέχρι και πριν από μία διετία, έχοντας καταγράψει 67 συμμετοχές με τη φανέλα της, 13 γκολ και επτά ασίστ!

Δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο μαζί της και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρέγκενσμπουργκ και πλέον, στη Μάνχαϊμ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0