Πρόσωπα

«Μέσι, Ρονάλντο και»; Κάποτε 3ο βαρύτερο συμβόλαιο στον κόσμο, πλέον, παντελώς άγνωστος! (video)

«Μέσι, Ρονάλντο και»; Κάποτε 3ο βαρύτερο συμβόλαιο στον κόσμο, πλέον, παντελώς άγνωστος! (video)

Μπορεί το όνομα Νταρίο Κόνκα να μην σημαίνει κάτι σε πολλούς, ίσως και σε κανέναν. Όμως ο Αργεντινός το 2011 έπιασε την… καλή και υπέγραψε ένα συμβόλαιο που δεν είχε να «ζηλέψει» σχεδόν τίποτα από αυτά των Μέσι και Ρονάλντο.

Τα λεφτά στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευθεί, με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών κάθε σεζόν να αγγίζουν ακόμη υψηλότερα ταβάνια. Πάνω κάτω όμως αυτούς που πληρώνονται με… το βάρος τους σε χρυσό, τους ξέρουμε ονομαστικά.   

Υπήρχε όμως μία περίοδος που ένας ποδοσφαιριστής έπαιρνε λιγότερα λεφτά μόνο από τους Μέσι και Ρονάλντο, με το όνομα του να παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό έως και σήμερα.

Ο Νταρίο Κόνκα το 2011 μπήκε με… φόρα σε ένα κλειστό κλαμπ πολυεκατομμυριούχων υπογράφοντας ένα συμβόλαιο στην Κίνα που θα έκανε τον οποιοδήποτε να «τρίβει» τα μάτια του.  

Ο Κόνκα είναι ένας Αργεντινός που αποτελούσε ένα διαμάντι για το πρωτάθλημα Βραζιλίας όπου και αγωνιζόταν. Το 2009 όπως και το 2010 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος ενώ κατάφερε να οδηγήσει την Φλουμινένσε στον τίτλο μετά το μακρινό 1984.

Το όνομα του άρχισε να ακούγεται πολύ έντονα και μία μεγάλη μεταγραφή δεν ήταν μακριά. Ο Νταρίο όμως αντί να κάνει το βήμα για την Ευρώπη, πήγε λίγο πιο μακριά, προς την Ασία.

 Εκείνη την περίοδο το πρωτάθλημα της Κίνας προσέφερε απλόχερα υπέρογκα συμβόλαιο προσπαθώντας να προσελκύσει υψηλής ποιότητας ποδοσφαιριστές.      

Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο αστέρι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος υπέγραψε στην Γκουαντζού με εβδομαδιαίο μισθό (κρατηθείτε) 195 χιλιάδες ευρώ.

What happened to Darío Conca, once the world's third highest-paid player? -  Planet Football

Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν ήρθε στην Ευρώπη; Με τέτοιο συμβόλαιο (ειδικά το 2011) ποιος θα έλεγε όχι;

Τα λεφτά δεν είναι το… παν, άλλα αν είσαι ο Κόνκα και σου προσφέρουν συμβόλαιο που τα χρήματα του θα μπορούν να τα αγγίξουν μόνο οι Μέσι-Ρονάλντο, δεν θα το αρνηθείς. Άλλωστε μιλάμε για (ίσως) τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, δεν είναι και λίγο.

Πάντως δεν τα πήγε και άσχημα στην Κίνα, καθώς οδήγησε την ομάδα του σε τρία σερί πρωταθλήματα, αλλά και στο Champions League της Ασίας (2012/13).

Μετά από μερικές εντάσεις με τους προπονητές του, ο Κόνκα επέστρεψε στην Βραζιλία για χάρη της Φλουμινένσε, στην οποία αγωνίστηκε μόλις για δύο παιχνίδια πριν ξανά πάρει το αεροπλάνο για την Κίνα και την Σανγκάι.

Φαίνεται η μείωση των χρημάτων του από 195 σε 9,1 χιλιάδες να μην τον ικανοποίησε και ιδιαίτερα.

Ο Νταρίο Κόνκα αποσύρθηκε στα 36, με μία καριέρα που λίγοι έως και ελάχιστοι θα γνωρίζουν. Όμως ο τραπεζικός του λογαριασμός τα χρόνια που κλωτσούσε την μπάλα αυξήθηκε σχεδόν κατά 60 εκατομμύρια ευρώ.

Όχι και πολύ άσχημα για έναν… άγνωστο.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0