Πρόσωπα

Ρούμπεν Πέρεθ: Όταν «μιλάνε» εμπειρία και ποιότητα, η… μπάλα χρόνια δεν κοιτά (video)

Ρούμπεν Πέρεθ: Όταν «μιλάνε» εμπειρία και ποιότητα, η… μπάλα χρόνια δεν κοιτά (video)

Η εμπειρία και η ποιότητα είναι δύο χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την κλάση ενός ποδοσφαιριστή. Από αυτά «ξεχειλίζει» ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος ήταν ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ και απέδειξε ότι εκτός από τον… έρωτα και η μπάλα θεωρεί την ηλικία απλά ένα νούμερο.

Σχετικά Άρθρα

Η τεράστια διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μαρσέιγ δεν παρατηρήθηκε εντός γηπέδου και το «τριφύλλι» πανηγύρισε ενδεχομένως την σπουδαιότερη νίκη του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο (1-0, 09/08). Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να μείνει ικανοποιημένος αφενός για το ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τα play off του Champions League που απέκτησε η ομάδα του, και  αφετέρου για την παρουσία που είχαν οι παίκτες του.

Ο Νο.1 υποψήφιος για το βραβείο του MVP δεν είναι άλλος από τον Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος στα 34 του χρόνια φρόντισε να αναδείξει τα δύο πιο δυσεύρετα και συνάμα σημαντικά χαρακτηριστικά που μπορεί να διαθέτει κάποιος ποδοσφαιριστής: εμπειρία και ποιότητα.

Οι εμφανίσεις του στο κορυφαίο επίπεδο είναι αρκετές και αυτές βοήθησαν τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό για να φτάσει στη νίκη. Λειτούργησε εξαιρετικά υπό πίεση, διατήρησε τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας και το άμεσο του παιχνίδι ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν το «τριφύλλι» για να ανεβάσει τον ρυθμό, έχοντας 12 στις 17 εύστοχες μακρινές μπαλιές και ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του στο 85%.

Ένας τόσο… φαντεζί παίκτης κλήθηκε φυσικά να κάνει και τη «βρώμικη δουλειά», όταν οι «πράσινοι» δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους και ανταπεξήλθε σε καταπληκτικό βαθμό και σε αυτό το κομμάτι, ανακόπτοντας πολλές αντεπιθέσεις της Μαρσέιγ. Μέτρησε τρία τάκλιν, ένα κλέψιμο, οι τοποθετήσεις του στο χορτάρι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν άψογες και αυτό περιόρισε τους Γάλλους να καταγράψουν αρνητικό ποσοστό κατοχής τα τελευταία τρία χρόνια (32.8%).

Και αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Ρούμπεν Πέρεθ να κάνει στην Ελλάδα, ωστόσο όταν αυτά συμβαίνουν σε μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν γίνεται να μην του τα αναγνωρίσουμε εκ νέου…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0