Πρόσωπα

Χουάνκαρ: Η άξια επιβράβευση για την πιο συνεπή προσφορά στο «τριφύλλι»

Χουάνκαρ: Η άξια επιβράβευση για την πιο συνεπή προσφορά στο «τριφύλλι»

Ένας από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Παρών από την αρχή μέχρι το τέλος στην περσινή σεζόν του πρωταθλητισμού. Και φέτος, ο Χουάνκαρ στέλνει τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Η εμφάνιση στο Κόζιτσε, χαρίζει στον Ισπανό και την ομάδα του, την επιβράβευση που τους αξίζει.

Ουδείς έχει άγνοια για όσα κάνει ο Χουάνκαρ στον αγωνιστικό χώρο και ποιο είναι το στυλ του παιχνιδιού του. Ποια είναι τα δυνατά του σημεία, τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής και πάνω απ’ όλα, πως πρόκειται για έναν παίκτη που αποτελεί μια από τις πιο συνεπείς και άξιες μονάδες στο «πράσινο» ρόστερ.

Το βράδυ της Τρίτης στην Σλοβακία, ο Ισπανός στα 33 του έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα με το τριφύλλι στο σημείο της καρδιάς. Δυο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι για το 3-1 του Παναθηναϊκού επί της Ντνίπρο, την διαφαινόμενη πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και σίγουρα την παρουσία στους ομίλους του Europa League. Και η παρουσία του συλλόγου σε ευρωπαϊκά γκρουπ μετά από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, είναι εξαιρετικής σημασίας.

Στην 100η του συμμετοχή ως μέλος των «πράσινων», ο Χουάνκαρ αναδείχθηκε MVP, στο πιο κρίσιμο ματς των τελευταίων ετών για το κλαμπ. Στο… πρώτο από τα ματς της χρονιάς, όπως το χαρακτήριζαν άπαντες στην ομάδα εδώ και μερικές μέρες. 

Κάθε σεζόν στυλοβάτης, φέτος τρομερό ξεκίνημα και με Μλαντένοβιτς

Ο Χουάνκαρ βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2020 και σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο απόλυτα βασικός αριστερός οπισθοφύλακας της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι για τη θέση του σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές περιόδους που έχει περάσει στους «πράσινους» δεν είχε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και αυτό τον βοήθησε να έχει τον ρυθμό και τις συμμετοχές που ήθελε.

Φρόντισε να έχει τρομερή συνέπεια, να δουλέψει τα πράγματα που ήθελε και φέτος βρίσκει επιτέλους έναν συμπαίκτη με τον οποίο ο εσωτερικός, υγιής ανταγωνισμός μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφαία του χρονιά.

Το 2020-2021 ο Χατζηθεοδωρίδης δεν μπορούσε να «κοντράρει» τον Χουάνκαρ για το αριστερό άκρο της άμυνας, την επόμενη σεζόν υπήρξε και ο Φακούντο Σάντσες που πήρε κάποια ματς – ως ακόμα ένας τιμιότατος παίκτης στα χέρια του προπονητή του – στην πλευρά του Ισπανού φουλ μπακ. 

Την σεζόν του πρωταθλητισμού το πλάνο ήταν τέτοιο που θα του επέτρεπε να πάρει ανάσες κι όμως… δεν το έκανε. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Γκάνεα, εκείνος όμως αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν πρόσφερε καθόλου. Και ο Χουάνκαρ τράβηξε όλο το κουπί. Και το έκανε εξαιρετικά στην πορεία πρωταθλητισμού.

Φέτος, ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς προσθέτει ποιότητα στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει πως έχει ακρίβεια στο πόδι, καλά γεμίσματα για να κάνει την ομάδα του απειλητική για την αντίπαλη εστία και φυσικά διεκδικεί κάθε φορά με αξιώσεις την φανέλα του βασικού. 

Και αυτό θα βοηθήσει τρομερά τον Χουάνκαρ. Τον άνθρωπο που αγκάλιασε σφιχτά στην ανάπαυλα του ματς με την Ντνίπρο, με τους δυο τους να δείχνουν πως έχουν εξαιρετική σχέση, γνωρίζοντας αμφότεροι πως οφείλουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα κάνει τρομερό καλό στον Παναθηναϊκό.

Από τα δυο γκολ, στις δύο ασίστ και το πέναλτι

Από έναν αριστερό μπακ δεν περιμένει κανείς να σκοράρει. Γι’ αυτό και δεν κοιτάζει κανείς τους αριθμούς του. Γι’ αυτό ουδείς εντυπωσιάζεται ή απορεί βλέποντας πως ο Χουάνκαρ έχει μόλις δυο γκολ με την πράσινη φανέλα και αυτά τα πέτυχε την προπερασμένη αγωνιστική περίοδο, Απρίλιο και Μάιο του 2022. 

Ήταν, άλλωστε, πριν από το καλοκαίρι κατά το οποίο ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο χρόνια και το συμφωνητικό με τον σύλλογο ολοκληρώνεται στο φινάλε της σεζόν που για το «τριφύλλι» ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης στο Κόζιτσε.

Τα δύο τέρματα του Χουάνκαρ έχουν επιτευχθεί με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο, ενώ και τα δυο έχουν σημειωθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου μπροστά στο κοινό της ομάδας του. Στις 03/04 του 2022 σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ περίμενε στα όρια της περιοχής μετά από μια εκτέλεση κόρνερ και μόλις απομάκρυνε η άμυνα του «δικεφάλου του βορρά», είδε την μπάλα να του στρώνεται και «εκτέλεσε».



Λίγες μέρες αργότερα, στις 14/05 σε παιχνίδι με τον 
ΠΑΣ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», από περίπου ίδιο σημείο, αυτή τη φορά πέφτοντας στο έδαφος, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Τώρα, ο Χουάνκαρ συνέβαλε με διαφορετικό τρόπο. «
Σέρβιρε» με υπέροχο τρόπο το πρώτο επίσημο γκολ του Σπόραρ και της ομάδας για την φετινή σεζόν, κάνοντας και ωραίο «τούνελ» στον έναν από τους δυο αντιπάλους που έσπευσαν πάνω του μετά την μπαλιά που έλαβε από τον Μπερνάρ. Στο δεύτερο τέρμα είχε ξανά να τρέξει αρκετά μέτρα.

Ο Βέρμπιτς τον βρήκε αμέσως, ο Ισπανός σήκωσε το κεφάλι, έκανε την … εκδρομή από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον εκπληκτικό Τζούρισιτς που με κοντρόλ και τελείωμα από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-0. Και δεν σταμάτησε εκεί ο Χουάνκαρ, που κέρδισε και πέναλτι κάνοντας την κίνηση overlap για να βοηθήσει τον Βέρμπιτς. 

Ο τελευταίος μάλλον με τη δική του φρεσκάδα, έδωσε περισσότερες ευκαιρίες για σπριντ στον ανεξάντλητο φουλ μπακ του «τριφυλλιού», ο οποίος στην τελευταία χρονιά του ισχύοντος συμβολαίου του, ξεκίνησε τρομερά. Και δεν χρειάζεται να ειπωθεί από κάποιον πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Ο Χουάνκαρ έτσι είναι σε μόνιμη βάση. Και το έχει αποδείξει.

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0