Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο recordman που «έσπασε» πρώτος το φράγμα των 50 γκολ σε Serie A, Premier League και La Liga!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο recordman που «έσπασε» πρώτος το φράγμα των 50 γκολ σε Serie A, Premier League και La Liga!

Σαν σήμερα (20/7), το 2020, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά, σκοράροντας το 50ο του γκολ στις τρείς κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπάρχει άραγε κάποιο ρεκόρ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που να μην έχει καταρρίψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική αν αναλογιστούμε το ότι μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League

Στις 20 Ιουλίου του 2020, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος και έως τώρα μοναδικός παίκτης που συμπλήρωσε τον αριθμό των 50 γκολ σε Serie A, Premier League και La Liga!

Ο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές στην αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στη Λάτσιο (2-1) στο Allianz Stadium, και μάλιστα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών! Ο CR7 ευστόχησε για το 1-0 από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τζιουζέπε Σινιόρι που μέχρι τότε είχε τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι σε μία σεζόν (12).

Όσον αφορά τη La Liga, ο 38χρονος επιθετικός σκόραρε συνολικά τον αστρονομικό αριθμό των 450 γκολ με τη φανέλα των «μερένχες», ενώ κατά την εξαετή θητεία του στο Νησί και στους «κόκκινους διαβόλους» βρήκε δίχτυα 145 φορές!

Τα γκολ που ο ίδιος σημείωσε στην Ιταλία, μέχρι να αποχωρήσει από τη «βέκια σινιόρα» το 2022, ήταν 101 σε 134 εμφανίσεις.

Βασιλική Μπαρτζιώτη 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0