Πρόσωπα

Τζόρνταν ΜακΡέι: Στα χέρια της «Βασίλισσας» o πρωταθλητής ΝΒΑ που κέρδισε τον σεβασμό του «Βασιλιά»! (video)

Τζόρνταν ΜακΡέι: Στα χέρια της «Βασίλισσας» o πρωταθλητής ΝΒΑ που κέρδισε τον σεβασμό του «Βασιλιά»! (video)

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένου στην ΑΕΚ του Ζοάν Πλάθα και ήδη ο πήχης έχει ανέβει ψηλά για την Ένωση. Ο 32χρονος, από το σύντομο πέρασμά του από το ΝΒΑ, κέρδισε τον σεβασμό του «θρύλου» Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά παράλληλα, έχει κάνει ξανά θετική εντύπωση στους Αμερικανούς!

Η πρώτη «βόμβα» στα μεταγραφικά της ΑΕΚ για το τρέχον καλοκαίρι πυροδοτήθηκε και ο Τζόρνταν ΜακΡέι αποτελεί παίκτη της! Ένας «μπόμπερ», ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει εύκολο σκορ στην ομάδα του Ζοάν Πλάθα.

Θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει την περίπτωση του Μάνι Χάρις, την οποία οι φίλαθλοι του «δικεφάλου» δε μπορούν να ξεχάσουν εύκολα. Ο Αμερικανός, στα 32 του βρίσκεται στο πικ της καριέρας του και την περσινή σεζόν έκανε «όργια» με τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ στο Eurocup (15.4 πόντους ανά παιχνίδι) και στο ισραηλινό πρωτάθλημα (16π.), όπως επίσης και τρομερές εμφανίσεις στους τελικούς με τη Μακάμπι, στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ.

Ο ΜακΡέι γνωρίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα, δε θα πάει σε αχαρτογράφητα γι΄αυτόν νερά. Και αυτό λόγω της θητείας του σε Χάποελ και Μπασκόνια (2017-18). Παρόλα αυτά, εκεί που η καριέρα του έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού! Εκεί που αγωνίστηκε για 4 χρόνια, με σκαμπανεβάσματα στην αναπτυξιακή λίγκα.

Στο NBA Draft του 2014, επιλέχθηκε στο Νο. 58 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και αμέσως έγινε ανταλλαγή και πήγε στους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Στην αναπτυξιακή ομάδα της Φιλαδέλφεια, τους Ντέλαγουερ 87ερς έμεινε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι στο οποίο οι 76ερς πείστηκαν για τον παίκτη, όμως εν τέλει δε τους «έκανε» και τον έστειλαν πίσω στη D-League. Εκεί, αποφασισμένος πια, στις 26 Ιανουαρίου του 2016, ο ΜακΡέι σημείωσε ρεκόρ καριέρας και έθεσε νέο ρεκόρ στη D-League με 61 πόντους! Μάζεψε επίσης 11 ριμπάουντ αλλά μοίρασε και 7 ασίστ, σε μια νίκη με 130–123 στην παράταση επί της Κάντον Τσαρτζ.


Τότε, ξεκίνησαν τα σκαμπανεβάσματα. Οι Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς, την πρωταθληματική χρονιά του 2016 ήθελαν τον ΜακΡέι και τον υπέγραψαν με 10ήμερο συμβόλαιο, με την αναπτυξιακή ομάδα να τον ζητάει για ένα βράδυ, που τον χρειαζόταν για τους τελικούς της λίγκας.

Την αμέσως επόμενη μέρα, οι Καβς τον ξανακάλεσαν και μαντέψτε τι έγινε! Αγωνίστηκε 47(!) λεπτά κόντρα στους Πίστονς, έσπασε προσωπικό ρεκόρ στο ΝΒΑ με 36 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε και 7 ασίστ, ενώ παράλληλα ευστόχησε και σε καθοριστικό τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση!

Η αφοσίωσή του στο στόχο και η δουλειά που έριχνε έγιναν η αφορμή, στη φιέστα του πρωταθλήματος των Καβαλίερς, ολόκληρος… Λεμπρόν Τζέιμς να παίρνει το μικρόφωνο και να κάνει ειδική αναφορά στον ΜακΡέι! «Είμαι ένας άνθρωπος με πλάνο, με αποφασιστικότητα, με θέληση, με πίστη, με δυνατή υποστήριξη από το σπίτι, αλλά είμαι απλά ένας τύπος, και γυρνώντας το κεφάλι μου, βλέπω τον Τζόρνταν ΜακΡέι, ένα νέο παιδί που ήρθε στην ομάδα μας, από την D-League και αυτόματα «μπήκε» και ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήσαμε» είπε ο «Βασιλιάς» στην παρέλαση του Κλίβελαντ με το τρόπαιο μπροστά σε χιλιάδες κόσμο!

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0