Πρόσωπα

Λουκ Σίκμα: Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, και βρέθηκε στο ΣΕΦ!

Λουκ Σίκμα: Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, και βρέθηκε στο ΣΕΦ!

Ο Λουκ Σίκμα είναι το νεότερο κομμάτι στο… παζλ του Ολυμπιακού, ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για τον αντι-Βεζένκοφ και το BN Sports σκιαγραφεί το οικογενειακό του παρελθόν, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μπάσκετ, λόγω του πατέρα του, Τζακ, «θρύλου» των Σιάτλ Σουπερσόνικς!

«Ο δικός μου ο δρόμος μ’ έχει χρόνια διαλέξει» ερμήνευε ο Πασχάλης Τερζής το 1998 και σίγουρα τους στίχους αυτούς τους ενστερνίζεται απόλυτα ο Λουκ Σίκμα, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη θέση του αντί-Βεζένκοφ. Ο Έλληνας τεχνικός τράβηξε το χειρόφρενο στις φήμες για τον αντικαταστάτη στη θέση «4» αλλά έδωσε και ένα επίσημο τέλος στην υπόθεση-Μίροτιτς.

luke-sikma.jpeg

Πού κολλάει ο στίχος του Τερζή θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Σωστή η απορία, όμως αυτά είναι λόγια που έχει πει (στο περίπου) ο ίδιος ο Λουκ Σίκμα σε παλαιότερη συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα του. Ο… μπαμπάς Σίκμα, ο Τζακ αγωνίστηκε μόνο στο NBA και μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του και το πάθος του για το μπάσκετ στο γιο του.

jack-luke-sikma-13022015.jpg

Σε κοινή συνέντευξη που έχουν δώσει στο παρελθόν, ο Τζακ είπε: «Νομίζω ότι διαβάζουμε το μπάσκετ με παρόμοιο τρόπο. Χρησιμοποιούμε τη νοημοσύνη μας για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Είμαστε καλοί πασέρ, σκληροί στην άμυνα και γι' αυτό μπορέσαμε να παίξουμε και οι δύο σε υψηλό επίπεδο», ενώ όσον αφορά στις διαφορές τους, ο γιος του αναφέρει:

«Ίσως σωματικά, αν και είναι ψηλότερος, αλλά πηδάω περισσότερο και είμαι πιο γρήγορος, οπότε μπορώ να υπερασπιστώ τη θέση «4» ευκολότερα», αν και φυσικά δεν ξεχνά ότι «ήταν All Star επτά φορές», χαμογελώντας με θαυμασμό!

Πώς να μην ακολουθήσει ο Λουκ τα βήματά του, όταν είδε τη λατρεία του «μαγικού κόσμου» του NBA προς τον πατέρα του; Η σύγκριση με τον πατέρα του ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη από την αρχή της καριέρας του, ωστόσο ο ίδιος είχε δηλώσει πριν πολλά χρόνια, όταν διεκδικούσε μία θέση στο ρόστερ των Σέλτικς, ότι θέλει να βαδίσει στο δικό του δρόμο. «Πάντα θα με συγκρίνουν με τον πατέρα μου, αλλά είμαι ο εαυτός μου. Θέλω να βαδίσω στο δικό μου δρόμο.»

image-365066-crop700x700.jpg

Ο Τζακ Σίκμα έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Στη δεύτερη σεζόν του ως παίκτης των Σουπερσόνικς, το 1978 κατάφερε να γίνει all-star, ενώ στην ομάδα του Σιάτλ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Την αμέσως επόμενη χρονιά, κατέκτησε το ΝΒΑ σε 7 παιχνίδια με αντίπαλο τους Φοίνιξ Σανς, ενώ το αποκορύφωμα της καριέρας του είναι η ένταξη στο Hall of Fame το 2019!



Δε γνωρίζουμε αν ο… μπαμπάς Σίκμα είχε προορίσει το παιδί του να αγωνιστεί εκεί που αυτός διέπρεψε, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όμως θα είναι σίγουρα περήφανος που θα τον παρακολουθεί από ‘δω και πέρα να διαπρέπει στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Μπορεί να μην είναι Βεζένκοφ, να μην είναι… Μίροτιτς, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι είναι ένας εξαιρετικός φόργουορντ που «κολλάει» τρομερά στο μπάσκετ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0