Πρόσωπα

Κώστας Σλούκας: Ο ακριβότερος Έλληνας της «γηραιάς ηπείρου»!

Κώστας Σλούκας: Ο ακριβότερος Έλληνας της «γηραιάς ηπείρου»!
Ο «μίδας» του ελληνικού μπάσκετ, Κώστας Σλούκας, θα καρπωθεί 10 εκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων Ελλήνων της «σπυριάρας» στην Ευρώπη. Άφησε πίσω του τον Παπαλουκά.
Σχετικά Άρθρα

Η συμφωνία της δεκαετίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και την «πορτοκαλί θεά» έγινε υπό άκρα μυστικότητα και χρειάστηκε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο για να πειστεί ο πρωταγωνιστής του έργου να διαβεί το… Ρουβίκωνα. Παρά την παράτολμη απόφαση που χρειαζόταν μία τέτοια κίνηση, τα λεφτά ήταν πολλά, πάρα πολλά για να αρνηθεί ο διεθνής γκαρντ από τη Θέρμη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μυρίστηκε… αίμα και αράδιασε στο τραπέζι αλλεπάλληλες προτάσεις με κορυφαία αυτή των 10 εκατομμυρίων. Στη δελεαστική αυτή υπέρβαση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, ο Κώστας Σλούκας δεν γινόταν να μείνει ασυγκίνητος και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη αύξηση του χρόνου συμμετοχής του στο παρκέ, ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους Έλληνες στη μπασκετική Ευρώπη. Σε όλα αυτά τα σενάρια εξαιρείται φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι απολαβές του οποίου έχουν ξεφύγει από κάθε άτυπο συναγωνισμό.

Με τα κάτι περισσότερα από 3 εκατομμύρια για τα οποία συμφώνησε ο Κώστας Σλούκας, ξεπέρασε ένα ρεκόρ που έτεινε να μπλεχτεί στους ιστούς της αράχνης. Ήταν καλοκαίρι του 2008 όταν οι Πειραιώτες πυροδοτούσαν τη «βόμβα» Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι Αγγελόπουλοι χρειάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (9 εκατ. για τρία χρόνια) ώστε να κάνουν τον τέως παίκτη της ΤΣΣΚΑ να γυρίσει στο Λιμάνι ενώ ταυτόχρονα έδωσαν κάτω παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και στη «ρωσική αρκούδα» για να μη σταθεί εμπόδιο στον επαναπατρισμό του.
papaloykas1.jpg

Για μερικές χιλιάδες λιγότερα (2.6 εκατ.) έμεινε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2013 μετά από δύο back-to-back Ευρωλίγκες ο Βασίλης Σπανούλης ενώ 2.4 το χρόνο χρειάστηκαν το 2010 για να τον πείσουν να αλλάξει «στρατόπεδα αιωνίων».

Την κλίμακα των δύο εκατομμυρίων (2.2 για την ακρίβεια) ξεπέρασε και ο Νικ Καλάθης την περίοδο 2019-20, την τελευταία ουσιαστικά που τον δέσμευε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0