Πρόσωπα

Από το Ουισκόνσιν ως την Ελλάδα, η μητέρα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είναι πάντα δίπλα του! (video)

Από το Ουισκόνσιν ως την Ελλάδα, η μητέρα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είναι πάντα δίπλα του! (video)

Κι αν έχει κάνει ταξίδια η μητέρα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον για να τον βλέπει να διαπρέπει στα παρκέ. Από Ελλάδα και Ιταλία μέχρι τις Μπαχάμες ήταν μαζί του σε κάθε διαδρομή, όμως όλα δείχνουν πως τώρα θα στεριώσει στην Ιντιανάπολις.

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία των Ιντιάνα Πέισερς, ύψους 260 εκατομμυρίων για τα επόμενα 5 χρόνια και πρώτα απ’ όλους ευχαρίστησε τη μητέρα του για την στήριξή της όλο αυτό το διάστημα.

Ο 23χρονος πλέι μέικερ ήρθε στην ομάδα των Πέισερς την περασμένη χρονιά ως, πολύ πετυχημένη, ανταλλαγή με τον Ντομάντας Σαμπόνις στους Σακραμέντο Κινγκς και κατάφερε να κάνει και το ντεμπούτο του στο All Star Game, όντας παράλληλα ο 15ος παίκτης στην ιστορία του NBA με μέσο όρο 20.7 πόντους και 10.4 ασίστ.

Οι θυσίες και η τεράστια προσπάθεια ολόκληρης της οικογένειάς του, αλλά ειδικά της μητέρας του, Μπρέντα Χαλιμπάρτον, ήταν εκείνες που βοήθησαν τον Ταϊρίς, όπως τόνισε και ο ίδιος, να ξεκινήσει το μπασκετικό του «ταξίδι» και να εξελιχθεί μέσα σ’ αυτό.

Δίπλα του όπως πάντα σε όλα, η μητέρα του παρευρέθηκε σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε την πρώτη του χρονιά (2018-2019) με το κολέγιο της Αϊόβα εκτός από ένα,το πρώτο του! Αυτό συνέβη γιατί καθυστέρησε η πτήση της λόγω καιρού, αλλιώς θα ήταν σίγουρα εκεί.

Μπορεί να μην είχε «υπολογίσει» όλα αυτά τα ταξίδια, μιας και ήταν αμφίβολο αν θα αποτελεί μέρος του ρόστερ σαν πρωτοετής, όμως ένας τραυματισμός ενός παίκτη τον έφερε στην βασική 5άδα. Μία στιγμή λοιπόν, ήταν αυτή που καθόρισε την πορεία του Χαλιμπάρτον στο κολέγιο και τον έβαλε στο «μικροσκόπιο» του NBA.

μητερα_ταιρις.png

Δεν είναι δεδομένο οι γονείς να ακολουθούν τα παιδιά τους σε κάθε αγώνα όμως η Μπρέντα ήταν αφοσιωμένη σ’ αυτό και ήθελε να δει τον γιο της να πετυχαίνει. Την επόμενη σεζόν παρευρέθηκε και στα 32 του παιχνίδια και συνόδεψε τον Ταϊρίς από το Ουισκόνσιν στην χώρα μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 19 χρονών, όπου και η ομάδα της Αμερικής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Five players who blossomed at U19 World Cup - FIBA U19 Basketball World Cup  2019 - FIBA.basketball

Το μπάσκετ σημαίνει τα πάντα για την Μπρέντα γιατί είναι το άθλημα του γιου της. Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται και οι συμπαίκτες του είναι σημαντικοί για εκείνη και δε μπορούσε να μην δείξει την άπλετη στήριξή της στον δρόμο του Ταϊρίς μέχρι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

hali.png

«Το κάνει χωρίς παράπονα. Θα έρθει ως το μέρος που είναι ο αγώνας και μετά θα οδηγήσει πάλι πίσω και θα πάει το πρωί στην δουλειά», είχε δηλώσει ο Χαλιμπάρτον για τη μητέρα του συμπληρώνοντας «Είναι η ηρωΐδα μου, το πρότυπό μου».

Ακόμα και στην δύσκολη και παράξενη περίοδο της πανδημίας του Covid-19 που έγινε ντραφτ στο NBA, ήξερε ότι η οικογένειά του θα τον ακολουθούσε, όπου τύχαινε η… μπίλια και αυτή έπεσε στο Σακραμέντο.

Τώρα στην Ιντιάνα, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, αλλά δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο και του έδωσαν το κίνητρο και τα εφόδια για να κυνηγήσει το όνειρό του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0