Πρόσωπα

Κιμ Μιν – Γιάε: Ένα τρομερά ανέλπιστο success story!

Κιμ Μιν – Γιάε: Ένα τρομερά ανέλπιστο success story!
Δυο χρονιές σε ευρωπαϊκά ύδατα. Με αμφιβολίες για την προσαρμογή του σε παιχνίδι μεγαλύτερης δύναμης. Και το αποτέλεσμα; «Εκτόξευση». Η Μπάγερν δίνει τα 50 εκατ.ευρώ της ρήτρας του και ο Νοτιοκορεάτης, Κιμ Μιν – Γιάε, κάνει… χρυσή, όποια φανέλα φορέσει!

Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Η Φενέρμπαχτσε τον εμπιστεύθηκε πρώτη απ’ όλες για να τον τραβήξει στην Γηραιά ήπειρο από την Ασία, αφού, μέχρι τότε, αγωνιζόταν στην πατρίδα του, τη Νότια Κορέα, αλλά και την Κίνα.

Προφανώς ο Κιμ Μιν – Γιάε ήταν παντελώς άγνωστος στους Ευρωπαίους οπαδούς. Ίσως κάποιοι που να έτυχε να παρακολουθούν το ποδόσφαιρο των Ασιατών για τους δικούς τους λόγους, να τον είχαν ακούσει και να τον είχαν δει. Στην συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, το όνομα του Κιμ, δεν έλεγε τίποτα.

Fast – forward δυο χρόνια αργότερα, ο Νοτιοκορεάτης νυν Πρωταθλητής Ιταλίας, έχει γίνει… hot σε ποδοσφαιρικές συζητήσεις και η Μπάγερν τον κάνει δικό της, σε μια από τις μεταγραφές που ξεχωρίζουν το φετινό καλοκαίρι.

Ούτε στην Φενέρ δεν το περίμεναν αυτό…

Ο 26χρονος στόπερ θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από την μετριότητα της Φενέρμπαχτσε την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Οι Τούρκοι τον εντόπισαν και τον εμπιστεύθηκαν, διέθεσαν μόλις 3 εκατ.ευρώ για να τον κάνουν δικό τους και εξ αρχής εμφανίστηκαν οι αμφιβολίες. Θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα; Θα μπορούσε ν’ αντέξει την πίεση που περιβάλλει το τουρκικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια; Την ένταση που δίνουν οι οπαδοί;

Κι όμως, παρά τις μέτριες εμφανίσεις της «Φενέρ» και τα αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο Κιμ έδειξε από τι είναι φτιαγμένος. Ξεχώρισε τόσο που δεν υπήρχε συζήτηση για τους κορυφαίους της Λίγκας, δίχως να υπάρχει το όνομά του στην άμυνα.

Εκείνος, είχε ποσοστό επιτυχημένων μονομαχιών στο 61,5%, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο των αμυντικών του πρωταθλήματος (στο 55,4%), ενώ, είχε και 62,4% επιτυχία στις εναέριες διεκδικήσεις της μπάλας! Μάλιστα, η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του αναρριχήθηκε μέχρι το 89%! Ιδιαίτερος παίκτης, έκλεισε τ’ αυτιά σε όσους δεν τον πίστεψαν και κέρδισε με το σπαθί του τη μεταγραφή στη Νάπολι

Μεγάλο μερίδιο στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια

Διόλου υπερβολική φαντάζει η άποψη πως η Νάπολι δίχως εκείνον στα μετόπισθεν ίσως και να μην κατάφερνε να πανηγυρίσει φέτος το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από την εποχή του Μαραντόνα, τρεις δεκαετίες πίσω. Και μπορεί ο Οσιμέν και ο Κβαρατσχέλια να πήραν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της … αποθέωσης στο φινάλε για τον ρόλο που έπαιξαν στον θρίαμβο που έκανε την Νάπολη να μην κοιμάται επί μέρες, ωστόσο, ο Κιμ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός στο δικό του κομμάτι.

Σε 35 συμμετοχές στην Serie A είχε 14 clean sheets, σκόραρε 2 φορές, είχε ισάριθμες ασίστ, έφτιαξε 10 φάσεις για γκολ (!), κέρδισε 30 τάκλιν και είχε 122 απομακρύνσεις της μπάλας! Είχε… ολοφάνερη στόφα τρομερά αξιόπιστου και γεμάτου αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον εαυτό του, αμυντικού, που ήξερε απόλυτα τι να κάνει στο γήπεδο. Και η μαγική σεζόν των «παρτενοπέι», τον τοποθέτησε ανάμεσα στους ήρωες που δοξάζονται από τους πολίτες γύρω από το «Αρμάντο Μαραντόνα», αφού, η πόλη έζησε απίστευτες στιγμές φέτος.

Φυσικά, όσα έκανε ο Κιμ Μιν – Γιάε, τον ανέδειξαν και ως κορυφαίο αμυντικό της Serie AΣτην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία! Σε ένα από τα top πρωταθλήματα της Ευρώπης! Με μόλις μια χρονιά εμπειρίας στην Γηραιά ήπειρο! Και κάπως έτσι, ίσως είναι και … κοψοχρονιά τα 50 εκατομμύρια ευρώ έναντι των οποίων τον αποκτά η Μπάγερν

Οι Βαυαροί περιμένουν να βγάλει τα… χακί και να τον ανακοινώσουν

Ο Λούκας Ερναντές αποχώρησε από το Μόναχο για να παίξει στο λαμπερό Παρίσι, στην – ίσως – τελευταία σεζόν του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί, ο Κιμ Μιν – Γιάε αποκτήθηκε για να ενισχύσει τα μετόπισθεν. Και μπορεί να μην είναι ακριβώς ίδια η θέση τους, αφού ο Γάλλος είναι φουλ μπακ, όμως, με τον Νοτιοκορεάτη, αυτή τη στιγμή, η Μπάγερν δείχνει να έχει πετύχει τρομερό deal!

Η Νάπολι ασφαλώς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τον Κιμ να κάνει τέτοια μαγική χρονιά και για τον λόγο αυτό τα 50 εκατ.ευρώ της ρήτρας που του τοποθετήθηκε στο συμβόλαιο, αυτή τη στιγμή φαντάζουν ελάχιστα. Το σύνολο του Τούχελ έσπευσε ώστε να μην επιτρέψει να γίνει χαμός γύρω από το όνομα του 26χρονου στόπερ και πρόλαβε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του. Εκείνος, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών, με απολαβές περίπου 10-12 εκατ.ευρώ ετησίως.

Για να γίνει, όμως, αυτό και να κλείσει οριστικά το θέμα, θα πρέπει ο Κιμ να ξεμπερδέψει με την αναγκαστική στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία συμμετέχει! «Παρουσιάστηκε» και έβαλε τα χακί στα μέσα Ιουνίου και τις επόμενες μέρες θα πάρει το… απολυτήριο! Βλέπετε, απέφυγε την υποχρεωτική θητεία των 18 μηνών λόγω του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στα Asian Games του 2018, τότε που μαζί του ήταν και ο Σον της Τότεναμ! Παρέα πήραν τις… μόνιμες αναβολές και τώρα στο Μόναχο περιμένουν να του πουν… καλός, Βαυαρός πολίτης!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0