Πρόσωπα

Τα δύο γκολ… νίκης του Βέργου απέναντι στον Ατρόμητο: Από τη μικρή περιοχή, με δύο διαφορετικές ομάδες! (video)

Τα δύο γκολ… νίκης του Βέργου απέναντι στον Ατρόμητο: Από τη μικρή περιοχή, με δύο διαφορετικές ομάδες! (video)

Την απόκτηση του Νίκου Βέργου ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ο Ατρόμητος, με τους Περιστεριώτες να αποκτούν έναν ποδοσφαιριστή, που τους έχει «πληγώσει» δις στο παρελθόν. Δύο γκολ, ισάριθμες ήττες τους, με… ισάριθμες διαφορετικές ομάδες.

Πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον Ατρόμητο, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την εκκαθάριση του ρόστερ, τις αποχωρήσεις του Γιαννιώτη και του Χατζηισαΐας, και την παραμονή του Κρις Κόλμαν, κατέληξε στον – κατά πάσα πιθανότητα – βασικό σέντερ φορ του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο λόγος για τον Νίκο Βέργο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Λαμία και διατέλεσε σημαντικό ρόλο, ως προς την παραμονή του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το 2-2 στη Νίκαια, με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Επί της ουσίας, οι Περιστεριώτες προσθέτουν στην «φαρέτρα» τους έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζουν, ακόμη και αν θα ήθελαν να τους έχει… συστηθεί διαφορετικά. Διότι ο Βέργος, έχει συναντήσει οκτώ φορές τον Ατρόμητο, έχει κερδίσει και έχει ηττηθεί από τρεις φορές, και έχει σκοράρει απέναντί τους σε δύο περιπτώσεις.

Με δύο διαφορετικές ομάδες μάλιστα. Με τον Παναιτωλικό και τη Λαμία. Η αρχή έγινε προ διετίας, στην πολύ μεγάλη νίκη των Αγρινιωτών στο Περιστέρι, με 2-1. Μέχρι και το 70ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, όμως η κεφαλιά – γκολ του Βέργου, έδωσε το σύνθημα για την ολική ανατροπή.


Δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στα play – out που ολοκληρώθηκαν πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Βέργος έκρινε και την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Ατρόμητο, στην εξόρμηση των Περιστεριωτών.

Διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, και πάλι γκολ από τη μικρή περιοχή, αλλά αυτή τη φορά με προβολή με το δεξί του πόδι, με την Λαμία να κατακτά ένα πολύ καίριο τρίποντο, με φόντο την παραμονή στην Super League.

Πλέον, ο 27χρονος σέντερ φορ είναι κάτοικος Περιστερίου. Ο Ατρόμητος δεν… πρέπει να προσέχει πώς να τον αντιμετωπίζει, αλλά να πανηγυρίζει μαζί του. Ο Νίκος Βέργος έχει την ευκαιρία του και μένει να δούμε αν για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα πανηγυρίσει κόντρα σε πρώην ομάδα του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0