Πρόσωπα

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Ο Σουηδός φορ δίνει το «βάθος» που έψαχνε ο Γιοβάνοβιτς όλη την σεζόν (video)

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Ο Σουηδός φορ δίνει το «βάθος» που έψαχνε ο Γιοβάνοβιτς όλη την σεζόν (video)

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ δείχνει διατεθειμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Γιοβάνοβιτς από τα «μαλλιά». Στο πρώτο φιλικό της σεζόν έδειξε σημάδια του ταλέντου αλλά και της εκτελεστικής του δεινότητας. Την τύχη στα «χέρια» του κρατάει πλέον ο Σουηδός για το τι θα του επιφυλάσσει το μέλλον με την… πράσινη φανέλα.   

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει κενά τα οποία η διοίκηση δίνει τον δικό της αγώνα για να τα καλύψει, από το κέντρο της άμυνας μέχρι και τα εξτρέμ. Εκεί όμως που οι «πράσινοι» είναι υπερπλήρεις είναι η θέση του σέντερ φορ με τους Σπόραρ, Ιωαννίδη αλλά και Γερεμέγεφ να είναι έτοιμοι να δώσουν μία κανονική «μάχη» για την νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Σπόραρ vs Ιωαννίδης: Ποιος αξίζει τη θέση του βασικού φορ στον Παναθηναϊκό;  - footballfacts.gr

Πολλοί ίσως να μην έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη τον Σουηδό επιθετικό καθώς αποκτήθηκε σχεδόν από το πουθενά και απευθείας έφυγε με εξάμηνο δανεισμό για την Λιβαδειά χωρίς καλά καλά να αντιληφθούν οι οπαδοί τι είχε συμβεί.

Ο Γερεμέγεφ όμως δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να μπει στο περιθώριο και τα νούμερα του το αποδεικνύουν περίτρανα. Μόνο τις επιδόσεις του με την Χέκεν (η ομάδα από την οποία αποκτήθηκε) χρειάζεται να δει κανείς για να αντιληφθεί πλήρως τις δυνατότητες του. Σε 148 εμφανίσεις (σε τρεις διαφορετικές θητείες με την ομάδα) πέτυχε συνολικά 74 τέρματα, ακριβώς ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια, νούμερα που πραγματικά τραβούν την προσοχή του οποιουδήποτε.

Εικόνα

Υπήρξε όμως και το άκρως αποτυχημένο πέρασμα του από τον Λεβαδειακό στο οποίο δεν μπόρεσε να δείξει ούτε στο ελάχιστο τις ικανότητες του με αποτέλεσμα να σκορπίσει μεγάλη αμφισβήτηση στις τάξεις των «πράσινων» οπαδών.

Βέβαια υπάρχει και μία λογική εξήγηση πίσω από τις 10 συμμετοχές με μόλις ένα γκολ. Ο Λεβαδειακός στο τέλος της σεζόν μετά από έναν σκληρό αγώνα δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία τερματίζοντας 13ος. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας εστίαζε στην σταθερή αμυντική λειτουργία και την απειλή μέσω των αντεπιθέσεων, ένα στυλ παιχνιδιού που αποδεδειγμένα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο Γερεμέγεφ.

Γερεμέγεφ: Ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στον Λεβαδειακό από τον Παναθηναϊκό  | Gazzetta

Ο Σουηδός είναι ένας φορ «παλαιάς κοπής», ύψους 1,92 και με ικανότητα να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Η ταχυδύναμη που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να για να υποστηρίξει ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού λείπει από το παλμαρέ του. Με την κατάλληλη υποστήριξη όμως από την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού θα μπορέσει να γίνει σημαντικό μέλους στο ροτέισον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός είναι πολύ πιθανόν φέτος να διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις, με την ελπίδα σαφώς εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελλο ο Παναθηναϊκός να κάνει και Ευρωπαϊκά… ταξίδια. Σε μία σεζόν λοιπόν που τα παιχνίδια υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 45 η δυνατότητα χρησιμοποίησης τριών επιθετικών πρόκειται να λύσει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς.   

Να δούμε αν το γκολ του στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν θα πυροδοτήσει μία «καυτή» για τον ίδιο χρονιά ή απλώς θα μείνει... ακούνητος στον πάγκο της ομάδας.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0