Πρόσωπα

Ο Γιουμπιτάνα του Ατρομήτου σκοράρει σε κάθε πόλη της Ελλάδας και κάθεται… ήσυχος μόνο για 208 χιλιόμετρα!

Ο Γιουμπιτάνα του Ατρομήτου σκοράρει σε κάθε πόλη της Ελλάδας και κάθεται… ήσυχος μόνο για 208 χιλιόμετρα!

Έπαιξε 40 ματς με τον Ηρακλή και σκόραρε 22 φορές. Τους «πλήγωσε» σχεδόν όλους, πανηγύρισε… σχεδόν σε κάθε πόλη που πήγε, εκκινώντας από τη Θεσσαλονίκη σε κάθε εξόρμησή του. Πλην της απόστασης… Θεσσαλονίκη - Βόλου, με τα 208 αυτά χιλιόμετρα, να είναι και η μοναδική χιλιομετρική «ακτίνα», στην οποία ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα του Ατρομήτου, δεν βρήκε δίχτυα!

Μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ηρακλή ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα αλλάζει ομάδα και πόλη, με τον Ατρόμητο να γνωστοποιεί την έναρξη συνεργασίας μαζί του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σέντερ φορ. Έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε επί ελληνικού εδάφους σε 40 αναμετρήσεις και κατόρθωσε να «πληρώσει» τις αντίπαλες άμυνες σε 22 διαφορετικές περιπτώσεις. Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης;

Πως με τον Ηρακλή ο Γιουμπιτάνα σκόραρε σε εξόρμηση της ομάδας του, σε κάθε χιλιόμετρο που αυτή πραγματοποίησε, εξαιρώντας μία συγκεκριμένη απόσταση. Αυτή που θα διανύσει κάποιος για να μετακινηθεί από τον Βόλο στην Θεσσαλονίκη.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αν εξαιρέσουμε την ομάδα του, ο Γιουμπιτάνα βρήκε δίχτυα κόντρα σε 10 από τις 14 ομάδες που συνάντησε σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας μάλιστα «πληγώσει» σε δύο διαφορετικά ματς τον ίδιο αντίπαλο σε τέσσερις περιπτώσεις.

Ο λόγος για την Βέροια, τον Θεσπρωτό, τον Αλμωπό Αριδαίας και τον Διαγόρα. Όσον αφορά τις ομάδες που δεν κατάφερε να δυσκολέψει το ίδιο με τις υπόλοιπες; Καμία δεν εδρεύει στην Αθήνα, αλλά όλες συναντιούνται από την Λάρισα και… πάνω.

Την ΑΕΛ, την Νίκη Βόλου, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Μακεδονικό. Το πιο μακρινό σημείο γεωγραφικά μεταξύ των τεσσάρων ομάδων ξεκινά από τον Βόλο και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η τελευταία ομάδα που αναφέραμε.

Συζητάμε δηλαδή για 208 χιλιόμετρα. Αυτή είναι και η μοναδική… χιλιομετρική ακτίνα, στην οποία το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρομήτου, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0