Πρόσωπα

Λου Ουίλιαμς: Ο καλύτερος 6ος παίκτης του NBA που παραλίγο να τον «κάψουν» μερικές φτερούγες κοτόπουλου

Λου Ουίλιαμς: Ο καλύτερος 6ος παίκτης του NBA που παραλίγο να τον «κάψουν» μερικές φτερούγες κοτόπουλου

Ο Λου Ουίλιαμς «κρέμασε» τα μπασκετικά του παπούτσια μετά από 17 επιτυχημένες σεζόν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και το BN Sports ξετυλίγει... το κουβάρι των όμορφων στιγμών και ιστοριών του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του βετεράνου γκαρντ.

Ανήμερα της  ημέρας του πατέρα, ο Λου Ουίλιαμς επιβεβαίωσε την απόσυρσή του από το NBA. Έχοντας επιλεγεί στο νούμερο 45 του ντραφτ του 2005 ο 36χρονος «έχτισε» το δικό του όνομα στη λίγκα σαν ρολίστας, αλλά και φυσικά ως ο καλύτερος 6ος παίκτης, αφού έχει κερδίσει το βραβείο τρεις φορές (2015, 2018, 2019).

Πως θα γινόταν διαφορετικά από την στιγμή που από τα 1123 παιχνίδια ης καριέρας του έχει ξεκινήσει βασικός μόλις στα 122; Το αποτύπωμα του στη λίγκα φαίνεται λοιπόν, από το πόσο επιδραστικός ήταν για τις ομάδες που αγωνιζόταν ερχόμενος από τον πάγκο.

Έχοντας αλλάξει φανέλα έξι φορές στην καριέρα του, το απόγειο το έφτασε με τους Κλίπερς την σεζόν 2017-2018. Με μέσο όρο 22.6 πόντους ανά παιχνίδι μαζί με 2.5 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα δικαίως κέρδισε το δεύτερο του βραβείο καλύτερου έκτου παίκτη.

Ο Λου Ουίλιαμς αν δεν κάνει εντύπωση σκοράροντας καλάθια, θα κάνει εκτός παρκέ είτε λόγω των ιστοριών που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του, είτε επειδή «ραπάρει» σ’ ένα τραγούδι του διάσημου Μικ Μιλ, είτε επειδή μετέτρεψε μια πιθανή ληστεία σε κοινωνικό έργο.

Η προαναφερθείσα απόπειρα ληστείας έλαβε χώρα στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Ουίλιαμς στην Φιλαδέλφεια την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2011. Ένας ένοπλος άντρας πλησίασε το αυτοκίνητό του και τον απειλούσε μέχρι να αντιληφθεί ποιος οδηγούσε το αμάξι. Μόλις συνέβη αυτό, οι δύο άντρες συζήτησαν για την πράξη του εν δυνάμει ληστή και ο NBAer γιόρτασε τα Χριστούγεννα μαζί του αγοράζοντάς του γεύμα από τα McDonald’s.

Η ιστορία όμως, που έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των φαν του NBA είναι αυτή που δημιούργησε τον… θρύλο γύρω από το όνομά του κατά την περίοδο της «φούσκας» του πρωταθλήματος.

Τότε ήταν που ο Ουίλιαμς απέκτησε και το γνωστό ψευδώνυμο «Lemon Pepper Lou» μετά από επίσκεψή του σε στριπτιτζάδικο του Ορλάντο για να πάρει… φαγητό όπως ισχυρίζεται ο ίδιος και συγκεκριμένα τις φτερούγες κοτόπουλου με όνομα «LouWill lemon pepper BBQ wings». Εξ’ ού και το ψευδώνυμο! Βέβαια, όλο αυτό έγινε μέσω δικαιολογημένης απουσίας του για να παρευρεθεί στην κηδεία του μέντορά του, Πολ Ουίλιαμς.

Η διοίκηση του NBA, μόλις η φωτογραφία του τότε γκαρντ των Κλίπερς είδε το φως της δημοσιότητας, έσπευσε να τον θέσει σε καραντίνα 10 ημερών εξαιτίας των μέτρων προστασίας που υπήρχαν τότε για τον COVID-19. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λου Ουίλιαμς να χάσει αρκετά παιχνίδια, αλλά μας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

jack-harlow-lou-williams-1595772180.jpg

«Πάλευα ενάντια σε μία φήμη που προσπαθούσε να με κάνει να φανώ χαζός και απερίσκεπτος. Λες και ήμουν έξω και δεν ήξερα τι έκανα», δήλωνε τότε φανερά απογοητευμένος ο Ουίλιαμς για τις φήμες.

Έτσι λοιπόν, ήρθε το τέλος εποχής για τον Λου Ουίλιαμς στο μπάσκετ. Ο καλύτερος έκτος παίκτης με τις… προκλητικές φτερούγες, που είχε ως πρότυπο τον Άλεν Άιβερσον αφήνει πίσω του τα παρκέ για να ακολουθήσει νέα μονοπάτια…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0