Πρόσωπα

Άαρον Γκόρντον: Προσεχώς πρωταθλητής με ατζέντη την αδερφή του! (video)

Άαρον Γκόρντον: Προσεχώς πρωταθλητής με ατζέντη την αδερφή του! (video)
Το παρελθόν του Άαρον Γκόρντον ήταν προφητικό για το μέλλον του. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την επιβλητική του εμφάνιση στο Game 4 των Τελικών του NBA που οδήγησε τους Νάγκετς στην τρίτη τους νίκη απέναντι στους Χιτ κάνοντας το 3-1 στην σειρά.

Το δίδυμο Νίκολα Γιόκιτς - Τζαμάλ Μάρει λειτουργεί ιδανικά και αγώνα με αγώνα αποδεικνύει την τρομερή χημεία μεταξύ των δύο παικτών. Ο Μάικ Μαλόυν όμως έχει έναν ακόμη... άσσο στο μανίκι του και αυτός δεν είναι άλλος από τον Άαρον Γκόρντον.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-11_025847.png

Ο 27χρονος φόργουορντ τα κάνει όλα και συμφέρει! Αθλητικός, αλτικός και πολύ δυνατός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Στην σειρά των τελικών απέναντι στους Χιτ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον σταρ του Μαϊάμι, Τζίμι Μπάτλερ, φέρνοντας το εις πέρας με επιτυχία. Στο τέταρτο παιχνίδι στη θάλασσα του Μαϊάμι δεν αρκέστηκε απλώς στο «σωματικό» παιχνίδι, ήταν και ο παίκτης του ματς.

Ο Γκόρντον ως πρώτος σκόρερ του αγώνα, ξεχώρισε στον τέταρτο τελικό και οδήγησε το Ντένβερ στη νίκη ξανά στο «Kaseya Center». Με τους 27 πόντους που σκόραρε και αποτελούν ρεκόρ καριέρας σε post season για τον Γκόρντον, οι Νάγκετς βρίσκονται ένα βήμα μόνο μακριά από το πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία τους.

Ο Μάικ Μαλόουν έχει δημιουργήσει αδιαμφισβήτητα ένα αρμονικό και ανιδιοτελές σύνολο που συνεργάζεται άψογα για έναν σκοπό, το πρωτάθλημα. Ο Άαρον Γκόρντον φαίνεται να έχει βρει το «σπίτι» του, το μέρος που ανήκει και μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Βέβαια, δεν περίμενε τους Τελικούς του NBA για να μας εντυπωσιάσει... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2016 που έδωσε ξανά «ζωή» στον θεσμό; Εκεί ο Γκόρντον, ως παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ τότε, με τον Ζακ Λαβίν είχαν μια απίστευτη μονομαχία που για πολλούς θεωρείται η πιο εντυπωσιακή όλων των εποχών. Οι δύο κορυφαίοι dunkers χρειάστηκαν τριπλή ψηφοφορία για να αναδειχθεί ο νικητής, με τον Γκόρντον να χάνει τη διάκριση μέσα από τα χέρια του.

Πολλοί, ίσως και ο ίδιος, θεώρησαν πως το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό, χωρίς βέβαια να αναιρείται η εντυπωσιακή «παράσταση» που έδωσε ο Λαβίν. Γι' αυτό ο Αμερικανός φόργουορντ αποφάσισε να πάρει μέρος ξανά στον διαγωνισμό το 2020 που πάλι έχασε, αυτή την φορά από τον Ντέρρικ Τζόουνς Τζούνιορ.

Ποιος να το φανταστεί πως ένας από τους καλύτερους dunkers της σύγχρονης ιστορίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα είχε χάσει σε διαγωνισμό καρφωμάτων και μάλιστα δις...

Ο Γκόρντον, όμως δεν χρειάζεται αυτή τη διάκριση για να αποδείξει το ταλέντο του. Το κάνει καθημερινά βοηθώντας την ομάδα του στο παρκέ. Το μπάσκετ είναι εξάλλου στο DNA του. Ο «βενιαμίν» της οικογένειάς του, με πατέρα πρώην μπασκετμπολίστα και αδέρφια που ασχολούνται κι εκείνα με το άθλημα είχε το μέλλον του προδιαγεγραμμένο.

Η πολυαγαπημένη μεγάλη του αδερφή, Ελίζ, όχι μόνο αγωνιζόταν τέσσερα χρόνια για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Χάρβαρντ, αλλά είναι δίπλα σε κάθε επαγγελματικό βήμα του Άαρον. Όταν το 2014, όντας μόλις 17 χρονών, έγινε ντραφτ από τους Μάτζικ η Ελίζ τον ακολούθησε χωρίς δεύτερη σκέψη στο Ορλάντο με παρότρυνση των γονιών τους μιας κι εκείνος δεν είχε ζήσει ξανά στην ανατολική ακτή, για να τον στηρίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του. Η επόμενη κίνηση δεν άργησε να έρθει και η Ελίζ... αναβαθμίστηκε σε μάνατζέρ του δημιουργώντας έτσι ακόμα ισχυρότερο δεσμό ανάμεσα στα δύο αδέρφια.

img_9039.jpg

Δεν θα μπορούσε να άλλος να είναι καταλληλότερος γι' αυτή τη θέση μιας και η αδερφή του είχε σπουδάσει το αντικείμενο αλλά και η αγάπη της για τον Γκόρντον την έκαναν πιο αξιόπιστη από τον καθένα.

img_9036.jpg

Έτσι λοιπόν, το μπάσκετ έρεε στο αίμα του Άαρον Γκόρντον ο οποίος έχοντας την στήριξη της οικογένειας του οδηγείται από διάκριση σε διάκριση. Από το κάρφωμα πάνω από τη μασκότ των Μάτζικ παίρνοντας τη μπάλα κάτω και από τα δύο πόδια του, στο ρεκόρ καριέρας σε post season στους φετινούς τελικούς, ο φόργουορντ των Ναγκετς είναι μία... ανάσα μακριά από το πρώτο του πρωτάθλημα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0