Πρόσωπα

Σέρχιο Γιουλ: Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε ένα έργο που «έγραψε» ο ίδιος (video)

Σέρχιο Γιουλ: Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε ένα έργο που «έγραψε» ο ίδιος (video)

27 Απριλίου 2023: Ο παμπόνηρος Σέρχιο Γιουλ γράφει το σενάριο μιας ονειρεμένης ταινίας για τη Ρεάλ, κάνοντας σκληρό φάουλ στον Πάντερ και «μανουριάζοντας» μαζί του, δημιουργώντας το απόλυτο χάος. 21 Μαΐου 2023: Ο… σεναριογράφος Γιουλ ντύνεται πρωταγωνιστής της ταινίας του, βάζει το σουτ της ζωής του και ράβει το 11ο αστέρι στη φανέλα των «μερένχες».

Σχετικά Άρθρα

Ο Σέρχιο Γιουλ είναι ένας παικταράς και πρέπει ήδη να θεωρείται «θρύλος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, χάρις τις εμφανίσεις του, τα μεγάλα σουτ που έχει βάλει στην καριέρα του και το παλμαρέ του, είτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε με την Εθνική Ισπανίας.

Ο Σέρχιο Γιουλ είναι σχεδόν μισητός εκτός Ισπανίας, λόγω της αντιαθλητικής του συμπεριφοράς που ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού. Ανήκει σε μια ευλογημένη «φουρνιά» Ισπανών παικτών που κυριάρχησε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μαζί με τον Ρούντι Φερνάντεθ μοιάζουν με θεμέλιους λίθους στις επιτυχίες της Ρεάλ και της «φούρια ρόχα», πώς όμως γίνεται να έχει εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα του 11ου ευρωπαϊκού τροπαίου της «Βασίλισσας» με 7 πόντους συνδυαστικά σε ολόκληρο Final Four; Η ικανότητα του Γιουλ ξεπερνάει τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Το μυαλό του είναι «ξυράφι» και κατάφερε με τα δύο ατού του, την πονηριά του και το μπασκετικό IQ του να γίνει πρωταγωνιστής μιας σειράς και ενός τελικού.

Εν αρχή ην το χάος

66b1c2d0-e57a-11ed-bc9b-3d4a2c3a18a7_1.jpg

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Απριλίου 2023 και μια ακόμη βραδιά playoffs Ευρωλίγκας έφτανε στο τέλος της, με την άνετη επικράτηση της Παρτιζάν στο WiZink Center… ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Οι Σέρβοι είχαν πάρει τον αέρα των Μαδριλένων και ο… γέρος είπε να αλλάξει το μομέντουμ με τον δικό του τρόπο. Με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με +15, 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και τον Κέβιν Πάντερ να κάνει… ντριμπλίτσες, ο Γιουλ του έκανε ένα σκληρό φάουλ με σκοπό να τον εκνευρίσει. Η συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Έπαιξε, ρίσκαρε και κέρδισε. Άλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Με όλο το απίστευτο σκηνικό ξύλου που έγινε και τις αποβολές που μοιράστηκαν στις δυο ομάδες, όλο το μομέντουμ της σειράς άλλαξε, η Ρεάλ έπαιξε μέσα σε εχθρικό κλίμα στο Βελιγράδι και κέρδισε δις, και στο Game 5, έφερε… τούμπα τη σειρά, έκανε το 3-2 και προκρίθηκε στο Final Four. Ο Γιουλ δεν αγωνίστηκε στο 5ο παιχνίδι, αλλά ποσώς τον ενδιέφερε όπως φαίνεται, καθώς τη δουλειά του την είχε κάνει ήδη…

Ο 35χρονος σε όποιον δεν τον αντιπαθούσε, έδωσε μια αφορμή ακόμα να το κάνει, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι η μοναδική πόλη της Ευρώπης (ή και του κόσμου) που είναι συμπαθής, είναι η… Μαδρίτη! Κι αν διαφωνεί κάποιος, ας ρωτήσει τους φιλάθλους της Παρτιζάν ή της Μπαρτσελόνα, που πριν 2 χρόνια τους ύψωνε το μεσαίο δάχτυλο!

Ο ηθικός αυτουργός μιας επεισοδιακής σειράς, δεν χρειάστηκε καν να συμμετάσχει στη γενική σύρραξη που δημιουργήθηκε μεταξύ παικτών. Είδε με τα πολιτικά του ρούχα την ομάδα του να προκρίνεται στο Final Four, να αποκλείει την Μπαρτσελόνα και μετά έκανε αυτό που ξέρει καλά. Να παίρνει μεγάλα σουτ. Μηδέν πόντους σε όλον τον αγώνα; Ε και; Σηκώθηκε, μπροστά στον (ύψους 2.19) Φαλ, πάτησε γερά, σούταρε και… λήξις.



Η ιστορία γράφτηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε άλλο ένα, το 11o ευρωπαϊκό τρόπαιο, ο Γιουλ πήρε το 3ο του, και μια παρέα… κουρελιών, τραγουδάει ακόμα!

olympiacos-real-madrid.jpeg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0