Πρόσωπα

Τόλης Τερζής: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Τόλης Τερζής: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Στον πάγκο του Άρη πρόκειται να βρει και η νέα σεζόν τον Τόλη Τερζή. Ένας άνθρωπος που την τελευταία πενταετία έχει κληθεί αρκετές φορές να καλύψει τη θέση του προπονητή στους «κιτρίνους», ως υπηρεσιακός, είναι πλέον έτοιμος να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται.

Σχετικά Άρθρα

Ο Τόλης Τερζής όπως όλα δείχνουν πρόκειται να παραμείνει στον Άρη για την ερχόμενη σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός κάθισε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου στον πάγκο της ομάδας, με στόχο να τον οδηγήσει στην Ευρώπη. Ο στόχος επετεύχθη αλλά ο Θόδωρος Καρυπίδης φάνηκε να πείστηκε από τις ικανότητες του 52χρονου και πλέον θέλει να τον αφήσει να συνεχίσει το έργο του, το οποίο το πιθανότερο να έχει ελληνικές «βάσεις».

Ο πιο πιστός «υπηρέτης» του Άρη

Ο Τερζής τον Φλεβάρη του 2023 αντικατέστησε τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο του Άρη, ως μία… προσωρινή λύση μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Μία κατάσταση σαφώς γνώριμη για τον 52χρονο τεχνικό, ο οποίος από το 2018 κι έπειτα έχει βρεθεί στην ίδια θέση συνολικά έξι φορές!

Κάθε φορά που το «τιμόνι» των Θεσσαλονικιών έμεινε κενό τα τελευταία πέντε χρόνια, ο άνθρωπος που κλήθηκε να το καλύψει για όσο χρειάστηκε ήταν ο Τόλης Τερζής.

Δώδεκα φορές μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξαν τα πρόσωπα στον πάγκο του Άρη, στις έξι ήταν εκείνος. Μπορεί στις πέντε προηγούμενες το δείγμα να ήταν μικρό, αφού αθροιστικά οδήγησε την ομάδα μόλις σε εννέα παιχνίδια. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, του δόθηκε περισσότερος χρόνος και μετά από 14 συν ένα (την τελευταία αγωνιστική των play off) η εντύπωση που άφησε ήταν θετική.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανέλαβε, κατόρθωσε να βελτιώσει την ομάδα αγωνιστικά και στο φινάλε της χρονιάς πλέον, ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη έχει εξασφαλιστεί. Κι όλα αυτά ενώ στο διάστημα που βρίσκεται ο Τερζής στον πάγκο του Άρη κλήθηκε να αντιμετωπίσει σαφώς πιο δύσκολους αντιπάλους, με δεδομένο ότι στα play off της Stoiximan Super League υπάρχουν όλοι οι «μεγάλοι».

Η σύγκριση λοιπόν με τον Πάρντιου και τον μέσο όρο βαθμών που είχε ο Άγγλος στα παιχνίδια που έμεινε στο Κλ. Βικελίδης, είναι μάλλον… άτοπη. Η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι αυτή που έχει ίδια βάση. Φερ ειπείν για τους στόχους που είχε η ομάδα όταν ανέλαβαν.

Ελληνοποίηση του ρόστερ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, ο Τόλης Τερζής θα έχει ως άμεσο συνεργάτη στον Άρη τον Τάσο Θέο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ19 πρόκειται να επιστρέψει στους «κίτρινους» μετά από αρκετά χρόνια και αν όντως συμβεί αυτό τότε ένα πράγμα δείχνει. Την ελληνοποίηση του ρόστερ.

Ο Άρης για αρκετά χρόνια είναι μία ομάδα που βασίζεται ως επί τω πλείστων σε ξένους ποδοσφαιριστές, με το ελληνικό στοιχείο να σπανίζει στο ρόστερ του. Από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Τερζής κατά καιρούς φαίνεται πως προσωπική του θέληση είναι να το αλλάξει αυτό. Κάτι που μάλλον ασπάζεται πλέον και ο Καρυπίδης, από την στιγμή που εμπιστεύεται τον Έλληνα τεχνικό.

Φέτος τα πράγματα ήταν τραγικά όσον αφορά τους Έλληνες στο ρόστερ του Άρη, αφού ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του… ενός χεριού. Πριν την έλευση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου μάλιστα, δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας που θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ομάδα. Από την ημέρα που ο Τερζής κάθισε στον πάγκο προσπάθησε αυτό να το αλλάξει. Χρησιμοποίησε σε αρκετά παιχνίδια τον Λάζαρο, ενεργοποίησε τον Μάριο Σιαμπάνη, ενώ παράλληλα έδωσε ευκαιρίες και στον νεαρό Ραφαήλ Σγουρό.


Ο ρόλος του Παλίκουτσα και οι μεταγραφές

Βέβαια, αυτό που έχει το δικό του ενδιαφέρον στον Άρη είναι η παρουσία του Ρόμπερτ Παλίκουτσα. Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής προσλήφθηκε πριν από μερικούς μήνες και μέσα στις αρμοδιότητες του ήταν η εύρεση νέου τεχνικού για την ομάδα.

Εν τέλει αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού η απόφαση φαίνεται να έχει παρθεί ήδη. Και πάλι όμως υπάρχουν τομείς που η εμπειρία του Παλίκουτσα θα φανεί χρήσιμη στον Άρη και συνάμα στον Τερζή. Σίγουρα το ρόστερ της ομάδας είναι «πλούσιο» σε υλικό, ωστόσο το «παζλ» θα χρειαστεί κι άλλα κομμάτια για να ολοκληρωθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Είναι άλλωστε σχεδόν βέβαιο πως ο Τερζής θα κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα, ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του Άρη να προσελκύσουν ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Είναι προφανές άλλωστε ότι πολλά για την επόμενη σεζόν της ομάδας θα εξαρτηθούν από τη στελέχωση του ρόστερ. Κάτι που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω μάλλον θα έχει περισσότερο «γαλανόλευκο χρώμα».

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0