Πρόσωπα

Ασταμάτητος ο Γιακουμάκης: Μέσα σε πέντε ματς βρίσκεται μια… ανάσα από το απόλυτο ρεκόρ στο MLS!

Ασταμάτητος ο Γιακουμάκης: Μέσα σε πέντε ματς βρίσκεται μια… ανάσα από το απόλυτο ρεκόρ στο MLS!

Ήταν να μην πάρουν μπρος οι… κάνες του. Οι μπαλοθιές του Γιώργου Γιακουμάκη στο MLS έρχονται η μία μετά την άλλη από τη μέρα που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της Ατλάντα Γιουνάιτεντ, έχοντας ήδη να επιδείξει ένα ρεκόρ 20ετίας στο παλμαρέ του, μετά από μόλις πέντε αγώνες.

Τι κι’ αν άλλαξε κοτζάμ ήπειρο και χρειάστηκε να περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού; Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι on fire στο ξεκίνημα του στην Αμερική και το MLS, έχοντας ήδη βρει δίχτυα πέντε φορές. Όσες δηλαδή ξεκίνησε και στο αρχικό σχήμα της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Μέσα σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ λιγότερο απ’ ότι στη μισή και πλέον σεζόν που πέρασε στη Σκωτία με τη Σέλτικ. Πέντε ματς λοιπόν που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ισάριθμα γκολ. Ένα και να… καίει δηλαδή σε κάθε αναμέτρηση. Αφήνοντας πίσω του λοιπόν τα δύο παιχνίδια που πέρασε ως αλλαγή και αποτέλεσαν διάστημα προσαρμογής για εκείνον, ο Κρητικός σέντερ φορ συνεχίζει το… χαβά του.

Οι παραπάνω επιδόσεις του μάλιστα, τον καθιστούν αυτομάτως τέταρτο στον πίνακα των σκόρερ με τα λιγότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του φυσικά από όλους τους υπόλοιπους που τον ξεπερνούν. Και όσο ο πρώην «Κέλτης» συνεχίζει τη… λύρα του (όπως θα έλεγαν και στον τόπο του), σπάει τα κοντέρ και σημειώνει μοναδικά ρεκόρ.

Κάπως έτσι και βρίσκοντας δίχτυα σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, ο Έλληνας επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 2002 και τον Τέιλορ Τουέλμαν της New England Revolution που το κατορθώνει. 21 ολόκληρα χρόνια μετά, ο ασταμάτητος Γιώργος Γιακουμάκης βαδίζει στα χνάρια του, απέχοντας πλέον μόνο ένα ματς από το να τον πιάσει. Πριν καλά καλά συνηθίσει λοιπόν στις ΗΠΑ, φρόντισε να αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο της χώρας και να… φλερτάρει με το απόλυτο ρεκόρ των έξι συνεχόμενων αγώνων όπου το όνομά του θα γραφτεί στον φωτεινό πίνακα, ξεκινώντας στην εντεκάδα. Αν ξεκινάει έτσι, τότε ποια θα είναι η συνέχεια άραγε;

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0