Πρόσωπα

«Βασιλιάς των γκολ» ο Χάαλαντ: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Σαλάχ στην Premier League και χρειάζεται ακόμα τρία για το απόλυτο!

«Βασιλιάς των γκολ» ο Χάαλαντ: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Σαλάχ στην Premier League και χρειάζεται ακόμα τρία για το απόλυτο!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πρόσθεσε δύο γκολ ακόμα στη «συλλογή» του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ. Πλέον χρειάζεται άλλα τρία για να καταρρίψει την απόλυτη επίδοση με τα περισσότερα γκολ μέσα σε μία σεζόν στην Premier League

Οι επιδόσεις του Έρλινγκ Χάαλαντ τη φετινή σεζόν δεν έχουν προηγούμενο. Κάθε γκολ του στην Premier League είναι και ένα νέο ρεκόρ, με τον Νορβηγό να χρειάζεται ακόμη ένα για να φτάσει σε μία ακόμη κορυφή.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (15/4), ο Χάαλαντ πρόσθεσε ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο Έτιχαντ, αυτή τη φορά «πληγώνοντας» τη Λέστερ. Για ένατο ματς μάλιστα στην Premier League πέτυχε τουλάχιστον δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι.

Αρχικά, από το σημείο του πέναλτι στο 13’ έκανε το 2-0 εις βάρος των «αλεπούδων», ενώ δεν πέρασαν περισσότερα από 10 λεπτά για να… χτυπήσει ξανά (24’).

Ο Χάαλαντ έτσι έφτασε τα 32 γκολ στη φετινή σεζόν στην Premier League και ισοφάρισε την επίδοση του Μοχάμεντ Σαλάχ. Τόσα είχε πετύχει και ο Αιγύπτιος τη σεζόν 2017/18, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος με 38 αγωνιστικές. Ο Νορβηγός πλέον χρειάζεται ακόμα ένα για να γίνει ο «Βασιλιάς των γκολ» στην Premier League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βέβαια δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τον αντικατέστησε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λέστερ, προκειμένου να μην τον επιβαρύνει λόγω των αγώνων που ακολουθούν. Ως εκ τούτου, ο Νορβηγός θα χρειαστεί να περιμένει ως την επόμενη αγωνιστική για να καταρρίψει το ρεκόρ. Και αυτή βέβαια θα είναι το ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ στις 26 Απριλίου (22:00).

Τι έπεται μετά από αυτό; Μα φυσικά να σημειώσει την απόλυτη επίδοση όλων των εποχών στην Premier League, ήτοι να ξεπεράσει τα 34 γκολ των Άντι Κόουλ (1993-94) και Άλαν Σίρερ (1994-95) που είχαν σημειώσει σε εποχές που το πρωτάθλημα όμως είχε 42 αγωνιστικές. Με οκτώ αγώνες ακόμη να απομένουν ως το φινάλε της σεζόν κάτι τέτοιο θεωρείται... βέβαιο για τη «μηχανή» που ακούει στο όνομα Έρλινγκ Χάαλαντ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0