Πρόσωπα

Ντόνιελ Μάλεν: Σκοράρει κατά ριπάς ο Ολλανδός, αλλά η Ντόρτμουντ ακόμα κυνηγά την Μπάγερν

Ντόνιελ Μάλεν: Σκοράρει κατά ριπάς ο Ολλανδός, αλλά η Ντόρτμουντ ακόμα κυνηγά την Μπάγερν

Ο Μάλεν έχει αρχίσει να εντυπωσιάζει με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και απέναντι στην Στουτγκάρδη πέτυχε για τέταρτη σερί αγωνιστική γκολ. Η Ντόρτμουντ όμως βλέπει ακόμα την «πλάτη» της Μπάγερν και μόνος του ο Ολλανδός δεν μπορεί να της «χαρίσει» το πρωτάθλημα. 

Ο Ολλανδός επιθετικός αποκτήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2021 με την Αιτχόφεν να λαμβάνει ένα ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός ήταν να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η «φυγή» του Τζέιντον Σάντσο προς Μάντσεστερ μεριά.

Η πρώτη του σεζόν στην Γερμανία δεν ήταν η ιδανική. Ο Μάλεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο κατά πολύ ποιοτικότερο πρωτάθλημα της Bundesliga.Η φετινή χρονιά όμως είναι διαφορετική. Η Ντόρτμουντ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα από την Μπάγερν μετά από χρόνια, με τον Μάλεν να δείχνει (έστω και αργοπορημένα) το σπουδαίο του ταλέντο.  

Στα τελευταία παιχνίδια οι Βεστφαλοί δείχνουν μεγάλη αγωνιστική αστάθεια αλλά ο Ντόνιελ στέκεται στο ύψος του και κυρίως στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στην «τραγική» ισοπαλία με 3-3 απέναντι στην Στουτγκάρδη, ο Ολλανδός χρίστηκε σκόρερ για τέταρτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη απέναντι στην 16η ομάδα του πρωταθλήματος η οποία αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο από το 39ο λεπτό με την δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Μαυροπάνος.   

Ο Μάλεν σκόραρε στην επιβλητική νίκη με 6-1 απέναντι στην Κολωνία, μείωσε σε 4-2 στην βαριά ήττα απέναντι στην Μπάγερν, ενώ άνοιξε τον δρόμο για την σημαντική νίκη απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου με 2-1.

Ο Ντόνιελ Μάλεν έχει αρχίσει να δείχνει ποιος πραγματικά είναι, αν και η Ντόρτμουντ επανέλθει στα υψηλά στάνταρ που μας είχε συνηθίσει στην αρχή της σεζόν, το πρωτάθλημα μπορεί και να γίνει δικό της μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.



Άγγελος Κρεμαστός

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0